Etherische oliën, het lijkt wel een heuse hippe bedoeling op instagram. Al zal dat vast komen omdat ik wel eens wat like daar over. Dan denkt instagram dat je dat leuk vind (wat natuurlijk zo is anders like je niet) en krijg je het vaker te zien. Maar wanneer je dit wilt gebruiken is het toch fijn als je wat meer weet over het gebruik van etherische oliën. Gelukkig is er een praktisch handboek. Ik mocht hem voor jullie recenseren.

praktisch handboek etherische oliën inhoudsopgave

Wat kun je vinden in dit handboek?

Als je de inhoudsopgave bekijkt zie je dat het boek is opgebouwd uit 3 onderdelen. Het begin, portretten van de oliën en bereidingen en toepassingen. Deze drie delen zijn ook weer onderverdeeld in verschillende hoofdstukken. Er is als eerste een inleiding te vinden en een hoofdstuk over het gebruik van etherische oliën. In deel twee vind je eerst basisoliën (draagolie om de etherische olie te verdunnen) en dan 30(!!) etherische oliën voor beginners. Deze worden beschreven en je krijgt informatie over het gebruik ervan. In deel drie vind je recepten voor verschillende categorieën zoals lichamelijke gezondheid, voor het gezin en voor in huis.

praktisch handboek etherische oliën deel drie

Is de informatie goed te lezen?

Wat ik vooral belangrijk vind is dat het goed te lezen en te begrijpen is. Etherische oliën kunnen je heel goed helpen, maar je moet wel weten wat je doet. Daarbij is het geen vervanging van de regulieren gezondheidszorg. Soms kan een olie uitkomst bieden, maar overleg wel altijd even met je huisarts wanneer je erge klachten hebt. De meeste handboeken boeken met goede informatie zijn in het Engels, niet mijn beste taal. Gelukkig is er nu dus een Nederlandse vertaling (deze boeken worden bij ons in de groep aangeraden dus echt een groot pluspunt dat ze nu in het Nederlands een boek hebben!). Ik vind het begrijpelijk en fijn verdeeld in kopjes.

lavender olie

Raad ik dit boek aan?

Er zijn verschillende boeken met informatie. Ik heb er zelf ook een aantal. Ik vind dit het fijnste boek die én recepten geeft én informatie over de oliën én zo compleet is.  Ook de gevaren worden erbij vermeld (tea tree kan bijvoorbeeld giftig zijn bij inname). Daarbij is dit boek niet gericht op 1 merk oliën. Er zijn verschillende merken Etherische oliën te verkrijgen. Iedereen heeft zijn voorkeur en dat mag. Doe wat voor jou goed voelt. In dit boek wordt daar geen waardeoordeel aan gegeven. Waarom wij de oliën zijn gaan gebruiken lees je hier.

Peppermint olie

Is het praktisch handboek etherische oliën voor iedereen?

Het is een boek met als ondertitel ‘alles wat je moet weten voor een natuurlijke verzorging en een optimale gezondheid. Er zal zeker overlap zijn met andere boeken die je wellicht in je bezit hebt. Ik vind de compleetheid van het boek heel fijn plus dat het niet direct een boek bij een bepaald merk is (ik heb een boek waarin doterra erg aanwezig is). Ook als je al langer bezig bent is het een fijn boek. Even je kennis opfrissen en de recepten zijn altijd handig om te hebben. Zo kun je veel producten zelf maken zonder steeds recepten te hoeven zoeken.

wierrook

De schrijfster van dit boek, Christina Anthis, heeft een blog/instagram account dat de moeite waard is om te volgen. Je vindt haar op thehippyhomemaker en www.TheHippyHomemaker.com. Ze heeft ook een boek over oliën en kinderen geschreven. Ik ben aan het duimen dat deze ook vertaald wordt.

Gebruik jij ook al Etherische oliën?

ISBN: 9789044757262
de uitgeverij: Centrale Uitgeverij Deltas
Prijs: 24,95 euro

pinterest praktisch handboek etherische oliën

2 thoughts on “Praktisch handboek Etherische oliën

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: