Een prachtig (voor)leesboek voor alle kinderen die dol zijn op eenhoorns. Het heeft iets magisch, die eenhoorns. Iets wat niet bestaat en toch zo echt lijkt. En wat vinden veel kinderen ze leuk. Meestal is het een dino of een eenhoorn. In dit leuke boek zitten vier verhalen met een eenhoorn in de hoofdrol. Voor beginnende lezers met een leuke extra. Benieuwd wat deze extra is in mijn eerste eenhoorn leesboek? Lees dan snel verder!

Mijn eerste eenhoorn leesboek - uitgelichte afbeelding

Mijn eerste eenhoorn leesboek

Mijn eerste eenhoorn leesboek bevat vier verhalen met een eenhoorn in de hoofdrol. In het eerste verhaal komt er een eenhoorn op het kasteel. Zou hij het daar naar zijn zin hebben? Het tweede verhaal gaat over een eenhoorn die anders is dan de andere en zo zijn best doet om juist precies zo te worden als de rest. Het derde verhaal gaat over een prins, een prinses en een eenhoorn. Wat dat met elkaar te maken heeft mag je zelf lezen. En als laatste verhaal kun je lezen over de eenhoorn en de jager. Als dat maar goed gaat!

Dit boek bevat dus vier korte verhalen met allemaal een eenhoorn in de hoofdrol. Het moraal van het tweede verhaal vind ik zelf ook erg mooi. Je bent namelijk precies goed zoals je bent. Prachtig geschapen door Hem. Je hoeft je niet anders voor te doen. Dat hoop ik onze kinderen ook mee te geven. Mooi hoe dat terug komt in een verhaal voor kinderen. Achterin het boek staan leuke puzzels om begrijpend lezen te oefenen. De antwoorden staan er ook bij, heel fijn!

Voor welke leeftijd is het boek geschikt?

Op het boek staat dat hij geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. Ik denk zelf dat ze qua lezen nog iets verder moeten zijn. Onze dochter zit nu in eind groep 3 en hoewel ze ver komt kent ze nog niet alle woorden even goed. Dat maakt het soms wat lastiger. Voor kinderen die wel van een uitdaging houden is het juist extra leuk. Aan de andere kant geeft het boek ook niet aan een avi leesboek te zijn. Ik zou hem zelf voor avi niveau E3/M4 gebruiken. Samen lezen kan het zeker al eerder en dat is ook echt heel leuk. Om de beurt een zin lezen. Daarbij is dat ook een fijn 1 op 1 momentje.

Specificaties mijn eerste eenhoorn leesboek

Auteur: Katja Königsberg | Uitgeverij: Deltas | Vertaling: | Eerste uitgave: 15 mei 2023 | ISBN:
9789044765120 | 48 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Lezen voor avi start, M3 en E3

Mijn eerste eenhoorn leesboek - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: