Steeds vaker krijg ik de tip dat hubelino voor een prikkie te koop is op Aliexpress. Je kunt het vinden onder crazy marble run of dolle knikkerbaan. En je verbaasd je over de prijs en wat je daar voor krijgt. Ook ik heb hem in mijn mandje gehad, maar uiteindelijk toch besloten het niet te kopen. In deze blog leg ik je uit waarom niet.

Hubelino is gepatenteerd

Als eerste en ook wel belangrijkste punt, hubelino is gepatenteerd en mag buiten China niet verkocht worden onder deze nep namen. Hubelino zelf is bezig om dit aan te pakken via een advocaat, maar wij kunnen ook helpen. Door het gewoon niet meer te kopen. Daarnaast is het strafbaar om de nep hubelino te verkopen, maar ook om het te kopen. Dus bij de douane kan het worden tegen gehouden en je bent zelf ook strafbaar bezig. Dat wil je niet voor speelgoed.

Onder barre omstandigeheden wordt de nep hubelino gemaakt

De echte hubelino wordt gemaakt in Duitsland. Onder normale werkomstandigheden en niet door kinderen. Daarbij voldoen ze aan de Europese regelgeving en kunnen we het speelgoed veilig aan onze kinderen geven. In China wordt het gemaakt door kinderen, kinderarbeid dus. Het plastic kan ook zware metalen bevatten omdat het niet EC gecertificeerd is. Dat wil je toch niet aan je kind geven?

Heb je wel eens nep lego of duplo gekocht?

Guilty! We hebben een set banbao lego ofzo. Drama en met in elkaar zetten ging er al een handje kapot. Het was voor Luca ook niet echt makkelijk zelf in elkaar te zetten. Zelfde met een PSV bus die gekocht werd bij de kruidvat. Die overigens wel heel mooi is. Maar niet door Luca in elkaar gezet. Ook kocht ik eens duplo diertjes via Aliexpress. Eens en nooit weer. Ik zie amper verschil hoor. Behalve dat Nola eens een hoofdje van een konijn af beet. De neppe konijn via Ali dan. Gelukkig niet doorgeslikt, maar voor mij een reden om dat niet meer via die site te kopen. Dan maar wat langer sparen en meer geld kwijt. Dan is het wel veilig. Ja, dat weet ik want Nola stopt alles in haar mond en bijt overal op.

Lees ook onze review van de echte hubelino

Conclusie: Koop gewoon echte hubelino (en lego en duplo). Voor je kind veiliger en je bent niet strafbaar bezig. Daarbij wordt het onder eerlijkere omstandigheden gemaakt dan in China. Dat maakt dat de prijs ook hoger ligt. Ik snap dat het frustrerend is, want wie geeft nou 100 euro voor een set lego. Maar echt, veiligheid van mijn kinderen is me veel meer waar dan wat geld besparen!

Hubelino via aliexpress is veel goedkoper dan wanneer je het hier koopt. Toch heb ik 3 hele belangrijke redenen waarom je dit niet via aliexpress wilt kopen. Deze 3 redenen veranderen je gedachten van speelgoed kopen via aliexpress.

2 thoughts on “Hubelino via Aliexpress, 3 redenen om het niet te doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: