hieperdepiep hoera, er is er eentje jarig! En dat ben ik. Wat een rotdatum vond ik het altijd om jarig te zijn. Altijd in de vakantie en dus nooit eens trakteren op school op je verjaardag. Meestal samen met een andere jongen trakteren omdat hij 2 januari jarig was. En in de winter, voor mij als geen winter mens was dat toch ook niet zo leuk. Geen verjaardag buiten in de zon voor mij. Tenzij we ooit nog eens naar een warm land gaan in januari.

Jarig zijn als je klein bent

Toen ik klein was had ik er natuurlijk niet zo veel last van. Je wilt de hele speelgoedwinkel wel hebben (dat zie ik ook aan mijn kinderen, echt álles vinden ze leuk) dus dat het net sinterklaas is geweest maakt niet uit. Dat op 1 januari de kerstboom het huis uit moet, ach ik hoef niks te doen. Mijn ouders deden dat. En dan het versieren, ook dat deden mijn, nee niet mijn ouders want mijn vader was meestal strooien de avond voor mijn verjaardag. Mijn moeder hing de slingers meestal zelf op. Behalve de dingen uit de intro was er weinig aan te merken op mijn dag om jarig te zijn.

vandaag is mijn verjaardag. Over toen en nu. Hoe wij het vieren en hoe ik het graag zou vieren. happy birthday

Jarig zijn als volwassene

Nu ik groot ben vind ik er zelf echt niets meer aan. Het is koud, Mark is vaak werken en mijn verjaardag vier ik niet meer op de dag zelf. De kinderen hebben natuurlijk wel vakantie, dus we maken het samen gezellig. Maar eerlijk, van al het binnen zitten door kou of regen worden ze ook niet gezelliger. En ik zelf eigenlijk ook niet. Ik ben zo hard toe aan de zon en warmte. Die vakantie naar een warm land in januari is zo’n gek idee nog niet.

Groot verschil met verjaardag toen en nu

Het verschil met mijn verjaardag toen ik klein was en nu kon eigenlijk niet groter zijn. Ik hóu van verjaardagen. We vierden het altijd met de hele familie. Het liefst zou ik dat nog doen hoor. Maar we hebben de ruimte niet voor al die mensen. Niet iedereen houdt van deze grote verjaardagen en eerlijk, het kost ook wel erg veel geld. Geld dat we gewoon niet zo hebben. Dus dit jaar vierde ik het voor het eerst samen met Nola (wat ze geweldig vond). En houden we morgen een lekkere rustige dag. Met taart, dat dan weer wel.

Hoe vier jij je verjaardag het liefst?

vandaag is mijn verjaardag. Over toen en nu. Hoe wij het vieren en hoe ik het graag zou vieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: