Vanaf 5 oktober start de kinderboeken week dit jaar. 10 dagen lang staan kinderboeken centraal met verschillende activiteiten door het hele land. Vast ook bij jou in de buurt, check het eens bij de bibliotheek. Dit jaar heeft het thema alles met dieren en natuur te maken, namelijk Gi-ga-groen. Er komt weer een kinderboekengeschenk én er is een prentenboek geschreven dat je deze dagen tegen een speciale prijs kunt aanschaffen.

Wat is een kinderboekenweek?

In 2022 duurt de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober. In deze week staan kinderboeken, vooral passend bij het thema, centraal. Dit jaar is het thema gi-ga-groen. Over de dieren en de natuur. Natuur is altijd om je heen en buiten kun je veel beleven. Er zijn ook heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga je mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien? Leer over bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken.

Welk boek krijg je cadeau en wat is het prentenboek?

Elk jaar krijg je een boek cadeau wanneer je tijdens de Kinderboekenweek een boek van 12,50 euro koopt. Dit jaar wordt het Kinderboekenweek geschenk geschreven door de schrijver van de waanzinnige boomhut. De titel van het geschenk is dan ook niet heel verrassend Waanzinnige boomhutverhalen: over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere waanzinnige gebeurtenissen. Het prentenboek is Egalus. Tijdens de Kinderboekenweek te koop voor 8.95 euro. Zo lang de voorraad strekt.

Boekentips voor deze kinderboekenweek

Er zijn veel boeken die passen bij deze kinderboekenweek. Denk bijvoorbeeld aan struinen door de schepping. Dan ga je letterlijk naar buiten met een boek. Maar er zijn nog veel meer boeken. Denk aan de volgende boeken:

Wil je ook lekker dansen? Check dan het liedje van kinderen voor kinderen bij deze kinderboekenweek.

Op mijn verlanglijstje

Ik vind kinderboeken altijd super tof. Dus er staan er nog wel wat op mijn verlanglijstje. De boeken van juf Fiep die we nog niet hebben voor de jongste bijvoorbeeld. En de neehoorn en de slagzaam. Omdat ze het eerste boek zo leuk vinden daarvan. En van nul tot nu deel 1 tot en met 4 voor de oudste. Een stripboek over geschiedenis. Ik denk dat hij dat heel leuk vind. En anders ik wel, vroeg hadden we hem zelf ook maar helaas weg gedaan.

De kinderboeken week. Morgen start hij. Ik wens je veel plezier samen met je kind(eren). En deel vooral jouw favoriete (prenten)boek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: