Een tijdje terug kreeg ik een persbericht over een nieuw spel, spokenchaos. Mijn eerste reactie was: nee spoken kunnen niet. Maar iets trok me aan. Het zag er namelijk echt heel tof uit. Zou het toch kunnen? Waarom vond ik dat het niet kon? Ik mocht het spel testen en deel mijn bevindingen graag met jou.

Wat is spoken chaos voor spel?

Met spokenchaos speel je tegen elkaar. We is dus altijd een winnaar. Je krijgt allemaal een setje spoken, een grote, middelgrote en kleine. Op het spelbord staat een sleutelgat en een aantal meubels. De spoken moeten van de ene kant van het spelbord naar de andere kant worden verplaatst. Maar pas op! De gasten gluten door het sleutelgat van hun kamerdeur. Wordt jouw spook gezien? Dan moet hij terug naar de zijkant en mag je het opnieuw proberen. Voor elke spook aan de overkant of op het speelbord krijg je punten. Degene met de meeste punten wint!

spokenchaos spel

Wat zijn dat dan, die spoken?

De spoken en het spelbord doen me eigenlijk denken aan Casper het spookje. Het heeft in elk geval niets met geesten of Halloween te maken in mijn beleving. En dat vind ik heel prettig. Het is fantasie, een spel. Bedacht door iemand. Om samen lol mee te hebben. De spoken hebben allemaal een kleur en zijn semi doorzichtig. Niets engs aan naar mijn idee. Van veraf lijk het gewoon pionnen en zo worden ze in het spel ook gebruikt. Spoken klinkt alleen leuker en past helemaal in het spel.

Wat zegt de Bijbel over spoken?

Ik heb natuurlijk ook even Google geraadpleegd. Want ik weet ook niet alles en doe veel op gevoel. Daarbij gebruik ik ook mijn eigen opvoeding. Er zijn spellen die ik vroeger ook speelde en ik had zelf een agenda van Casper het spookje. Wat ik vond was dat spoken niet bestaan volgens de Bijbel. We kunnen als mens ook niet na onze dood blijven ‘rondspoken’ op aarde (Hebreeën 9:26). Wel zijn er geestelijke wezens, engelen en demonen. Maar daar heb ik het nu dus niet over. Over spoken en griezelen kon ik verder niet heel veel vinden. Wel natuurlijk dat Halloween niet ons feest is en heks worden niet passend. Dat is bij dit spel verder niet van toepassing. Het is een leuk bedacht, en dus niet echt, spel wat naar mijn mening ook door christenen gespeeld kan worden.

spokenchaos+alle+speelstukken

Wat vind ik van het spel?

Na mijn onderzoekje vind ik het super leuk dat ik dit spel met de kinderen kan spelen. Het ziet er heel leuk uit. Is goed uitgedacht en duidelijk qua spelregels. Er is een eerste variant om het spel onder de knie te krijgen en daarna is het spel moeilijker te maken. Zo blijft het een hele tijd ‘nieuw’. Het enige wat ik tegen kwam, tot nu toe, was het in elkaar zetten van het sleutelgat. Wat overigens een hele leuke toevoeging is. Alleen kwamen de stukjes karton die eruit moesten bij de aller kleinste delen niet heel makkelijk los. Daardoor is op 2 plekken een klein beetje print weg. Dus even een heads up om hier heel voorzichtig mee te zijn. Maar niet te, want dan krijg je de stukjes er niet uit.

Gezellig samen het spel doen

Spokenchaos, een leuk spel om samen te spelen met kinderen vanaf een jaar of acht. Al denk ik dat jongere kinderen van 6 á 7 jaar ook prima mee kunnen doen. Leg dan wel goed uit dat het nep is en spoken niet bestaan. Ook voor hooggevoelige kinderen zou ik dit aanraden. En kijk vooral naar je eigen zoon en/of dochter. Soms kan iets bij de ene 6 jarige fantastisch zijn en vind de volgende 9 jarige het verschrikkelijk. Gelukkig mogen we allemaal anders zijn en kunnen we daar op inspelen.

Rest mij je nog veel speelplezier te wensen. Wat ons betreft een leuke aanrader voor de feestdagen. Je kunt spokenchaos makkelijk via deze link bestellen voor 26,99 euro. Dit is een affiliate link, daar merk je zelf niets van maar je helpt mij er enorm mee.

Spokenchaos - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: