We hebben weer een volle week achter de rug. Het weer werd wel iets beter, maar er was ook nog de nodige regen te bekennen. Gelukkig konden we ook veel naar buiten. We maakten een uitstapje naar de dierentuin en Luca leerde fietsen. De op een na laatste week van de vakantie vloog weer veel te snel voorbij. Kijken jullie mee naar de foto’s?

Maandag 7 augustus

Papa slaapt na zijn nachtdienst en het is heerlijk weer ’s ochtends. Ik besluit met de kinderen naar buiten te gaan en langs een aantal speeltuintjes te lopen. Ik was even met Luca bezig en zie ineens Nola op de glijbaan staan. Ze is niet bang in ieder geval.

Luca plukt nog deze bloemetjes. ‘Kijk mama, dat is kamille. Dan kunnen we kamillethee maken!’ Goed, mijn kind weet meer van bloemen dan ik.

’s middags gaan we naar de dierentuin. Deze panda loopt ook een keer. We besluiten dit buiten het hek te bekijken en verder niet pandasia in te gaan. We hebben ze wel genoeg gezien.

Na de dierentuin belanden we bij de wok. De eerste keer met Nola en voor Luca de tweede keer in zijn leven. Het ging boven verwachting goed. Luca kon lekker spelen en Nola is gek op eten. Ze viel nog even een aardig stukje naar beneden in het speeltoestel, maar ze gaf geen kik. Dappere dame.

Dinsdag 8 augustus

Ik maak alleen in de avond foto’s. Ik ben even bij mijn oma voor haar verjaardag. Ze is al weer 78 geworden (zei ze zelf, want ik was het vergeten haha). Ze vond het zo leuk dat ik er ook even was. Ze viert het eigenlijk zaterdag, maar dan kunnen we niet vanwege een andere verjaardag. 

’s avonds reed ik naar mn oma als verrassing voor haar verjaardag. In gedachte sprak ik tegen mijn opa toen ik langs het kerkhof kwam. Dat opvoeden is toch best een ding. Zou hij trots zijn op mij? Trots op mijn kinderen? Helaas heeft mijn opa Mark en de kinderen nooit mogen kennen. Toen ik terug reed regende het, maar scheen ook de zon. Een prachtige regenboog als resultaat. Ik heb hem de hele weg gezien. Tot ik thuis was. Voor mij het teken dat het goed gaat. Na regen komt zonneschijn.

Woensdag 9 augustus

Ik begin de ochtend in de sportschool, daarna gaan we naar de oma van Mark voor haar verjaardag. Vervolgens gaat Mark met Luca naar de praxis en ik en Nola boodschappen doen. Dat resulteerde in een overvolle buggy. Maar wel alle boodschappen weer in huis.

Ik was even wat aan het opruimen en Nola was wel erg stil. Dit trof ik aan. Als kinderen stil zijn is het niet goed. 

Mark is bezig met schotten op zolder te maken dus ik besluit met Luca naar buiten te gaan. We gaan leren fietsen. En dat gaat nog best snel. Binnen een half uurtje fiets hij al aardig weg. Al vind hij het moeilijk om weer op gang te komen als hij stil staat.

Donderdag 10 augustus

Mark is werken dus we zijn weer met z’n drieën. Luca vraag aan Nola of ze winkeltje zullen gaan spelen. Dat doen ze met deze wagentjes.

Dan ga ik snel met de kinderen op stap en zet Nola even in de draagzak. Dat is lang geleden. Maar ze vind het erg leuk. We gaan gezellig even langs de bieb. 

Ook ruim ik het laatst stuk van de zolder leeg zodat daar ook schotten kunnen komen. Dan kunnen we daarna alles uitzoeken en opruimen. 

’s middags speel ik met Luca winkeltje.

Eind van de middag snel nog even naar opa om wat te printen. De eerste keer waren we de helm van Luca vergeten, maar hij moest nu toch echt op van hem. Als hij valt doet het niet zo zeer mama. Prima jongen!

Vrijdag 11 augustus

We gaan met z’n allen nog even in mijn bed voor we er weer uit gaan. Gezellig zo samen. 

We gaan weer even langs de stadspoort (ja de derde dag op rij), want gister konden we deze niet meenemen. Vandaag gelukkig wel.

Ik besluit daarna de badkamer te doen. Wat een klus zet. Ik ben blij dat Mark dat normaal altijd doet.

Luca gaat in de middag even naar opa om samen bij de laatste dag van kinderdorp te kijken. Gelukkig kan ik dan even slapen. Als Mark thuis is ga ik even een rondje hardlopen. Wel wennen weer om buiten te lopen ipv op de loopband.

Zaterdag 12 augustus

Ik maak alleen deze foto. We zijn laat vandaag. Nola werd om 5 uur huilend wakker. Nadat ik even bij haar had gezeten is ze weer gaan slapen. Luca werd nog even wakker, maar viel ook in slaap. Mark mocht weer een ochtenddienst draaien en ik kon niet meer slapen. De kinderen sliepen wel uit, ook wel eens fijn. We ontbijten rustig en zien de ochtend en een deel van de middag alleen maar regen. Samen met Luca ga ik even knutselen want we hebben ’s middags de verjaardag van de oma van Mark. Even een cadeautje maken. Luca was er alleen al snel klaar mee haha.

Zondag 13 augustus

Het werd een heerlijke dag qua weer. Ik besluit in de middag maar een rondje te gaan lopen al we weer eens het huis uit getrild worden door de buren van een aantal huizen verderop. Mogen we even op het doel zitten? vroegen ze allebei. Natuurlijk zei opa haha.

Eenmaal thuis ga ik nog even naast Nola op de grond zitten. Kijk dit schattige handje zo op mijn been. 

Luca kwam er ook bij zitten en wilde even samen op de foto. Mijn grote lieve jongen!

We lezen nog steeds in ‘het enige boek in je koffer‘boek. Erg leuke verhaaltjes!

Dat was het weer voor deze week. De laatste vakantieweek breekt aan. Volgende week mag Luca naar de basisschool. We moeten nog wel wat dingen halen, iets met gymkleding en schoenen enzo. Hoe was jullie week?

liefs Minke

1 thought on “Happy moments #23: Leren fietsen, dierentuin en uit eten

  1. Opa <3 ik klets meestal ook eventjes tegen hem als ik langsrijd.. Of ik zwaai even naar hem in gedachten… Tenzij het te vroeg is 's ochtends.. Dan rij ik gauw door..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: