Elke ochtend sta ik in de keuken en moet ik weer bedenken wat ik zal gaan ontbijten. Ik hou niet echt van steeds hetzelfde en liever ook geen brood. Maar wat moet je dan? Ik kom toch steeds vaker bij hetzelfde uit, beetje muesli of een smoothie. Maar ook dat gaat wel vervelen. Vandaag geeft Hanneke van Culinea een heerlijk ontbijtje (of nagerecht!) van Chiapudding. Lees snel verder voor het recept.
Chiapudding als ontbijt
Deze Chiapudding met perziken is zowel lekker als ontbijt of als nagerecht.
Het is belangrijk om goed te ontbijten en chiapudding is een goed en makkelijk ontbijtje. Je maakt het ’s avonds klaar, zet het in de koelkast en de volgende morgen staat je ontbijtje te lonken naar je in de koelkast.
[checklist-box title=”Ingrediënten 2 personen” extraTitle=”” extraUrl=””]
- 3 perziken
- 300 ml kokosyoghurt
- 35 gram chiazaad
- 3 el honing
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 2 el kokosrasp
[/checklist-box]
Bereiding
Snijd 2 perziken doormidden, verwijder de pitten en pureer ze in een blender samen met de yoghurt, chiazaadjes, honing, en kaneelpoeder.
Schenk dit in 2 glazen, dek dit af en laat minimaal een nacht in de koelkast staan.
Strooi de volgende morgen wat kokosrasp erover en serveer met partjes perzik.
Hanneke de Jonge
Volg mij ook op facebook: https://www.facebook.com/culinea
Bedankt voor dit lekkere en makkelijke recept Hanneke. Ik ga het snel eens maken want het lijkt me erg lekker. Een ideaal zomer ontbijtje.
Wat is jou lievelings ontbijt? Ik lees het graag in een reactie. Zo heb ik weer wat meer inspiratie.
Wil je ook een gastblog schrijven voor mamaminke? Dat kan, kijk dan even op deze pagina.
2 thoughts on “Gastblog: Chiapudding met perzik voor een snel ontbijt”