Herken je dat. Je bent druk met je werk, gezin en huishouden. Wilt nog hobby’s houden, sporten en je vriendinnen zien. Aan het einde van de dag kom je uren te kort en je hebt niet echt het idee dat je wat hebt gedaan. Daar had ik dus een beetje last van. Goed, ik werk niet. Dat is dan wel zo, maar toch voelde ik me druk zonder tijd voor de dingen die ik wilde doen. Toen zag ik een berichtje van Nanne Hogeland of er moeders waren die haar programma powermama wilden testen. Dat deed ik voor jullie. Vandaag kunnen jullie lezen wat ik daar van vond.

Wat wil je bereiken

Vol enthousiasme begon ik aan de cursus. Het bleek een aantal onderdelen te bevatten. Een deel online met video’s die je kon kijken. Een deel beweging in de vorm van pilates, ook online te volgen. Als laatste deel een werkboek die je in kon vullen. Een uitgebreid programma. Het werkboek kun je overigens ook printen. Iets tastbaars vind ik wel fijn. Het programma bestaat uit 10 weken die je door gebruik van het werkboek makkelijk kunt volgen. In het werkboek staan ook mooie quotes. Het begint bij het begin, wat zou je willen? Wat wil je bereiken?

Hoe gaan we daar komen

Het klinkt allemaal logisch. Want als je weet waar je heen wilt, is de weg niet zo lastig meer toch? Nou, dat blijkt dus soms toch wel het geval. Want soms is iets dat je graag wilt helemaal niet zo ‘goed’ voor je. Dan vreet het energie in plaats van dat het je energie geeft. En dan kun je dus juist verder van je doel af komen te staan in plaats van dichterbij te komen. Door middel van de dagboekvragen en opdrachten kom je daar achter. Wat zijn de energiegevers, wat zijn de energievreters. Kun je dat omdraaien of wegnemen. Zijn je doelen realistisch of moet je ze bijstellen.

Wat wilde ik bereiken

Een groot deel van mijn leven staat energie al centraal. En dan vooral het gebrek daaraan. Dus ik hoopte door middel van deze cursus inzicht te krijgen in hoe ik aan meer energie kon komen, wat mij energie zou geven en hoe ik toch mijzelf kon ontwikkelen terwijl ik genoeg energie over zou houden om er voor de kinderen te zijn en het huishouden draaiende te houden. Eigenlijk dus gewoon het verdelen van het beetje energie dat ik heb over de, voor mij, belangrijke punten op een dag.

Heb ik dat dan ook bereikt?

Het antwoord is niet zo simpel eigenlijk. Ik heb het in een deel wel en een deel toch ook niet gehaald. Al is dat wellicht wat vaag. Ik heb veel meer inzicht gekregen in wat ik wil, onder andere met mijn blog en mijn hobby’s. Wat ik belangrijk vind en waar ik graag mijn aandacht, tijd en energie aan geef. Maar ik kwam er ook achter dat dit toch niet helemaal iets voor mij was. Want echt energie kreeg ik er niet van. Toch vind ik de inzichten die ik nu heb had ik anders niet gekregen. Ik ben blij met het punt waar ik nu sta en weer waar ik heen wil. Dat kan niet nu direct, mijn kinderen gaan voor. Maar aan het eind van het jaar gaat ook Nola naar de peuterspeelzaal en is er weer ruimte voor mij om wat voor mezelf te doen.

Een van de dingen die ik heb geleerd in de cursus is het opschrijven waar je dankbaar voor bent. Je kiest per dag één ding uit. Daar over schrijf je dan vijf punten op waar je dankbaar voor bent. Hieronder zal ik hem voor doen over vandaag (7 augustus 2017):

Ik ben dankbaar voor de gezellige tijd in de dierentuin

  • Ik ben dankbaar dat we naar de dierentuin konden gaan.
  • Ik ben dankbaar dat we een abonnement konden kopen van verjaardagsgeld.
  • Ik ben dankbaar dat de kinderen veel in de buitenlucht willen zijn en zo veel van dieren meekrijgen (mee met de avonturiers).
  • Ik ben dankbaar om zo tijd samen door te kunnen brengen als gezin.
  • Ik ben dankbaar voor Mark, Luca en Nola en hoe ze zijn. Hoe ze genieten van alle dingen en we van elkaar dingen leren.

Heb je dat wel eens gedaan? Een aanrader, je denkt veel meer na over waarom je daar eigenlijk dankbaar voor bent.

Een aanrader dus!

Zie je soms door de bomen het bos niet meer en wil je meer inzicht in wat je nu echt zou willen? Wil je weten wat je energiegevers en energievreters zijn? Hoe het met voeding en je hormoonbalans zit? Dan is deze cursus wat voor jou. En wat nog leuker is. Als je op deze link klikt kom je bij een gratis cursus energiebalans voor mama’s. Handig om zo te stijl van de cursus te ervaren. Deze gratis cursus start op 18 augustus 2017. Als je graag de powermamacursus zou willen volgen kun je op deze link klikken. Deze powermamacursus start weer op 8 september 2017. Schrijf het snel in je agenda!

liefs MinkeDeze tekst bevat een affiliate link

1 thought on “Powermama cursus voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: