De dure tijd komt er weer aan. Voor veel kinderen is het de maanden van overvloed aan nieuw speelgoed en snoepgoed. Voor bloggers de maanden van nieuwe producten testen en boeken lezen. Kinderen komen deze maanden niets te kort. Maar ons huis slibt dicht en de kamers worden te vol. Tijd om eens te gaan kijken wat er allemaal bewaard moet blijven en wat weg kan. Want dat (baby)speelgoed kan toch best weg of niet?

Na jaren in een doos heb je dat niet meer nodig

Een zin die Mark meedere malen tegen mij heeft gezegd. Want als het na onze verhuizing niet meer uit die doos is geweest, dan mis ik het nu toch ook niet? Daar heeft hij een goed punt denk ik, we wonen hier nu inmiddels 7 jaar en al die jaren heb ik het niet gepakt. Nooit gemist ook, anders was er wel een vervangend product gekomen. Maar dan komt er weer dat stemmetje in mijn hoofd; je weet nooit wanneer je dat nodig zult hebben of gaat missen.

Speelgoed en andere troep

Bovenstaande gaat niet over speelgoed. Of soms ook wel, want ik heb nog wat speelgoed van mezelf liggen. Een poppenhuis die Nola dit jaar voor haar verjaardag krijgt bijvoorbeeld. Handig toch, fijn dat ik het toch bewaard heb! Net als een aantal barbiepoppen en toebehoren. Ik denk dat ze die geweldig gaat vinden volgend jaar met haar verjaardag. En zo kan ik toch ook besparen op de kosten voor deze leuke feestjes. Die komen nog van pas dus. Maar dat babyspeelgoed, kan dat niet een keertje weg?

Babyspeelgoed, voor je weet nooit?

Het echte babyspeelgoed staat inmiddels op zolder. Voor hoe lang? Ik ben bang weer te lang. Ik ben blij dat het beneden weg is, maar nu raakt de zolder ook vol. En dat was niet de bedoeling. Maar misschien, als er eens iemand met een baby komt? Maar ja de duplo staat er nog wel een tijdje en knuffels hebben we ook genoeg. De rest kunnen ouders toch ook meenemen? Doen wij ook vaak naar vrienden en familie. Altijd even een beetje speelgoed in de tas voor je weet nooit.

Kan (baby)speelgoed al weg?

De conclusie die ik hier uit opmaak is dat ons babyspeelgoed voor een groot deel wel weg kan. Wij namen en nemen zelf ook spullen mee voor onze kinderen. Dan kunnen andere ouders dat dus ook. Speelgoed waar ze nog mee spelen kan ik afwisselen en speelgoed dat in de toekomst nog gebruikt gaat (of eigenlijk kan gaan) worden dan ik best bewaren. De rest kan gewoon weg. Het neemt alleen maar ruimte in die ik liever voor iets anders gebruik.

Wat bewaren jullie aan speelgoed van de kinderen?

Help, ons huis slibt dicht met al dat speelgoed. Maar wat kan er nu al weg en wat bewaar ik? Ik vind het maar lastig. Deze keus maakte ik qua speelgoed bewaren en weg doen.

Uitgelichte afbeelding via shutterstock van Petrychenko Anton

2 thoughts on “Help, ons huis slibt dicht met al dat speelgoed!

  1. Ik bewaar speelgoedvan mijn kinderen waar ze echt veel en met liefde mee gespeeld hebben! Favoriete knuffel, speelhuis van playmobil, favo spelletje en waar ze te oud voor worden mogenze zelf verkopen op een rommelmarkt of gaat naar n kringloopwinkel. Incompleet of kapot? Weg ermee. Elk jaar gaat alles even onder de loep op deze wijze. Werktvoor ons prima? dan is er ook weer ruimte en aandacht voor nieuw speelgoed datpast bij hun leeftijd en interesses van nu.

    1. Dat is wel een slimme idd. Verkopen mogen ze ook altijd ja. Meeste waar de oudste nu te groot voor is, vind de jongste leuk. Nog even wachten met het grote spul weg doen. Behalve dat echte babyspul, dat kan gewoon weg denk ik. Al staat het nog op zolder…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: