Ik zag in een mail dat ark media dat er voor kleine kanjers een kofferbijbeltje kwam. Een boekje met verhalen uit de bijbel, niet allemaal natuurlijk maar een selectie van bekende verhalen, die je peuter/kleuter mee kan nemen. Als een koffertje. Het plaatje zag er heel leuk uit, een boekje met een wat bredere kaft en een groot hengsel zodat het makkelijk meegenomen kan worden. Ik was erg benieuwd naar dit boekje en vind het super leuk dat Luca en ik hier een recensie over mogen schrijven.

De verwachting
Wauw een kofferbijbeltje. Hoe leuk is dat?! Ik vind het soms lastig om met Luca het lezen uit de bijbel op te pakken. Een gewone bijbel is uiteraard nog veel te moeilijk voor hem. De kinderbijbels zijn soms nog wat te lang van stof. Daarbij vind hij het gewoon heel leuk om boekjes van piet piraat, bobbi en sesamstraat te lezen. Maar hoe kan ik hem nou enthausiast maken voor een boekje met bijbelverhalen? Dit koffertje leek mij het middel. Iets wat hij mee kan nemen waar hij ook heen gaat. Kan delen met anderen en mooie plaatjes om te kijken.

Levering en eerste indruk
Super snel. Meer kan ik er niet over zeggen. Je hebt het de volgende dag in huis (indien werkdag en dag erna geen zondag/maandag waarop de post niet levert). Goed ingepakt en het boekje was niet beschadigd. Het boekje is iets kleiner dan ik had verwacht. Wat minder breed, met name op de rug en het hengsel om vast te houden is ook wat kleiner. Maar voor de handjes van Luca is hij perfect. Hij kan hem makkelijk vastpakken en goed meenemen. Het boekje gaat wel open staan als je hem vast houdt aan het hengsel, niet echt een probleem maar het zou ook een clipje (magneet) kunnen hebben dat hij dicht kon blijven. 


De inhoudt
Er staan 7 verhaaltjes in het boek in dichtvorm. Dat vind ik echt heel erg leuk voor kleine kinderen. Zo blijft het verhaal hangen bij ze. Daarnaast staan er echt super leuke en kleurrijke tekeningen bij de verhalen. Leuk om zo het verhaal levendig te maken. Als een woord uit de tekst ook in een plaatje staat uitgebeeld dan wijs ik dat aan voor Luca. Ik denk zelf heel beeldend en ik merk dat Luca dat zelf ook prettig vind (waarschijnlijk alle peuters en kleuters wel). De schepping, Pasen en kerst mogen niet ontbreken. Naast deze verhalen vind je een selectie andere verhalen, niet alle standaard verhalen, ook een aantal die ik niet vaak in een boekje terug zie. Erg leuk, zo blijft er afwisseling in de boekjes ondanks dat je meerdere christelijke boekjes hebt. 

Wat vind Luca ervan?
Daar kan ik eigenlijk ook wel kort over zijn. Hij vind het erg leuk. We hebben lekker in de zon gezeten en uit het boekje gelezen. Wel op zijn manier uiteraard, achteraan beginnen en het leukste verhaal blijven we lekker lezen. David vond hij erg leuk om te lezen met Goliat de reus (hij kende dat verhaal nog niet). Grappig, dat vond ik zelf vroeger ook het leukste verhaal en ik ken hem uit mijn kinderbijbel uit mijn hoofd. Na het lezen mocht het boekje ook mee in de vrachtwagen, lekker spelen samen met het boekje. Luca vind altijd wel een manier. Fijn dat hij het boekje zo leuk vond.

Conclusie
Een aanrader, leuk handzaam boekje in dichtvorm. Leuke verhaaltjes voor de kinderen en niet alleen de standaard verhaaltjes. Naar mijn volwassen denkbeeld had ik het leuk gevonden als het iets meer op een koffertje leek, maar voor een kind maakt het niet uit. In zijn beleving is het een koffer en zo gebruikt hij het ook. De koffer kan mee, overal naar toe. In zijn eigen wereld reist de koffer mee en beleven ze zo allemaal avonturen. Zo fijn om te zien. Ook leuk om deze verhaaltjes aan tafel te lezen na het eten, niet te lang dus de aandacht kan er bij blijven voor de kleintjes. Erg leuk en sprekend door de mooie tekeningen. Een mooi moment om met het geloof, God en elkaar bezig te zijn als gezin. 


Je kunt het boekje hier kopen voor 7,95 euro. De tekeningen zijn van Sarah Vince, vertaald door Rense huisman. De vormgeving is van Peter Verwey. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: