Nola is inmiddels al weer 5 maanden oud. Vanaf 4 maanden mogen kindjes beginnen met hapjes. Alleen vond ik het dit keer nogal lastig. Want wanneer begin je met hapjes? Wil jij graag met hapjes beginnen omdat je dat leuk vind of is je kindje er ook echt aan toe? Wat is het advies van het CB en wat zeggen andere mensen? Iedereen heeft een mening, zo ook wij (of eigenlijk ik, want hapjes maken en geven doe ik toch eigenlijk meestal). Vandaag ga ik jullie vertellen hoe ik het heb aangepakt.

Rijstebloem
Toen Nola precies 4 maanden was zijn we gestart met rijstebloem. We hebben dit met Luca ook gedaan en eigenlijk beviel ons dat best wel. Even kijken hoe haar buikje zou reageren op iets wat anders is als de melk die ze steeds kreeg (Nola krijgt pepti melk ivm koemelkallergie). Daarnaast hoopten wij dat ze ook iets langer zou gaan slapen. Op dat moment sliep ze nog niet door volgens ‘de regels’. Nu zijn wij niet zo van de regels en vonden eigenlijk dat ze wel door sliep, maar iets langer slapen is altijd prettig natuurlijk.

De reactie en fles eraf
Ze reageerde goed op de extra voeding, maar nog niet zo dat we er een fles af durfden te halen. Toen we met 5 maanden naar het cb moesten kregen we het advies om de laatste fles geleidelijk aan te verminderen en dan ook rustig te starten met hapjes. Uiteindelijk zouden de hapjes dan de laatste fles overnemen. Wij vonden dit een prettig idee. De laatste fles kreeg ze rond 23:15 en dat is (zeker voor mij) erg laat. Dan is het prettig als deze fles er af kan en we gewoon de dag beginnen rond 7:00 en eindigen rond 19:00 uur. 

Groente en fruit
Op 6 starten we dan ook met hapjes. Als eerst kreeg ze wortel, zelf gemaakt en gepureerd voor mijn meisje. Dit viel niet zo in de smaak. We begonnen rustig, om de dag een hapje. Maar ook de keer erna vond ze het niet zo lekker. Ik had ook een courgette meegenomen voor haar. Dit heb ik klaar gemaakt met wat rijstebloem erdoor, maar ook dit viel niet in de smaak. M. vroeg waarom ik dan geen fruit gaf. Ik besloot dat dan maar te proberen en begon met appel, beetje warm nog en gaf dat aan haar. Dit vond ze zo mogelijk nog viezer dan de voorgaande hapjes. En ook de tweede keer appel werd mevrouw daar niet blij van. Banaan is altijd goed dacht ik, in een poging mijn dochter zelf klaargemaakte hapjes te geven. En ja, banaan gaat er goed in. 

Hoe gaat het nu?
Op dit moment (het is 20 april als ik dit typ) eet ze alleen nog banaan met appel. Dat vind ze heerlijk. Ik heb nog broccoli geprobeerd, maar ook dat was geen succes. Waar Luca heel makkelijk was en alles direct op at met 4 maanden, is Nola wat terughoudender. Misschien is ze er nog niet helemaal klaar voor, dat idee heb ik een beetje. Toch zal ze straks met 6 maanden wel iets meer dan alleen banaan met appel moeten gaan eten. Dus heb ik vandaag, tegen mijn gevoel in, een potje meegenomen. Een fruitpotje met peer, biologisch van de AH (nee, geen gesponsored bericht). Ik hoop dat dat beter zal gaan, dan gaan we maar over op hapjes uit pot. Alles voor mijn meisje.

Wanneer zijn jullie begonnen met hapjes? Ging dat goed of moest je kindje(s) er erg aan wennen?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: