Het wordt wel weer eens tijd voor een update hoe het gaat met bodieboost. Het is even geleden dat ik er over schreef. Eerst kwam Pasen en ik dacht dat dat niet veel goeds had gedaan voor mijn gewicht. We hadden namelijk wat paaseitjes in huis en daar heb ik ook wel van gegeten. Gelukkig helpt mijn zoon me en wil hij altijd ook wat lekkers als ik wat lekkers eet. Dus dan krijgt hij de helft daarvan. Scheelt me toch weer zelf op eten.

Wegen
Ik besloot afgelopen week ook maar eens op de weegschaal te gaan staan. Dit had ik al even niet gedaan. Het gaat namelijk om het veranderen van leefstijl, niet om de kilo’s. Mocht je erbij trainen, vooral krachttraining, dan kom je namelijk in spieren ook aan. En spieren wegen meer dan vet dus zul je qua gewicht niet afvallen, maar wel beter in je vel gaan zitten en afvallen in centimeters. Nu heb ik geen krachttraining (of eigenlijk geen enkele sport) gedaan dus daar zal ik geen last van hebben. En het was te zien. In 8 weken tijd 4 kilo minder. Het gaat niet snel, maar het gaat eraf. Dat is zo’n fijn idee.

Doelen
Nu heb ik een aantal doelen voor mezelf gesteld. Uiteraard wil ik mijn streefgewicht behalen, dat is 60 kilo. Daarvoor moest ik meer dan 20 kilo afvallen. En dat het nu zo langzaam gaat is dan niet heel bevorderlijk voor je positiviteit. Dus heb ik tussen doelen gemaakt om het leuker te houden. Ik wilde eerst onder de 80 kilo wegen. Dat was voor mij echt een grens die ik niet meer wil zien. Dat gaat nu heel erg goed en daar zit ik onder. Eerste doel gehaald en daar ben ik super trots op. De rest van mijn tussen doelen zal ik even hier onder in een schema zetten.

  • onder de 75 kilo wegen
  • onder de 70 kilo wegen
  • onder de 65 kilo wegen
Dan hoop ik zo uiteindelijk mijn hoofddoel van 60 kilo te halen.
  • Hardlopen weer oppakken
  • oefeningen van de april challange doen (de fb pagina van bodieboost)
  • wandelen met de kinderen en veel naar de speeltuin (ook lekker bewegen voor mijzelf)
Bovenstaande doelen zijn er zodat ik ook wat meer in beweging zal zijn. Ik heb helaas de energie nog niet echt gevonden om dat te gaan doen. Het volgen van het eetschema van bodieboost geeft me al wel heel veel positieve energie en meer gevarieerd eten. Daar ben ik al super blij mee. Nu dat laatste stapje nog even en we zijn weer helemaal terug. Dat heeft zijn tijd nodig, maar dat komt vanzelf. Hardlopers zijn doodlopers toch?!

Hoe doen jullie dat, sporten naar je gezin/familie/werk/huishouden e.d.? Ik ben daar erg benieuwd naar, misschien hebben jullie een tip voor mij?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: