Vandaag laat ik het vervolg op vorige week zien. Toen was het donker en grauw, Jezus werd gekruisigd. De mensen waren verdrietig en wisten niet goed wat te doen. Ze hebben Jezus toen begraven in het graf met een grote steen ervoor gerold. Vandaag gaan we verder waar we toen zijn gebleven.

Maria uit Magdala kwam al vroeg bij het graf. Daar zag ze dat het graf open was en de steen was weggerold. Ze ging snel naar Simon Petrus en de andere leerlingen en zei dat ze Jezus hadden weggehaald. Ze wist niet waar ze Hem hadden neergelegd. Ze hadden dus niet in de gaten dat Hij was opgestaan. Ze wisten het gewoon niet. 

Simon Petrus ging het graf in om te kijken wat er was gebeurd. Hij zag de linnen doeken liggen. Hij zag ook dat de doek die het gezicht van Jezus had bedekt niet bij de andere doeken lag, maar apart opgerold op een andere plek. Toen ging de andere leerling, die met Simon Petrus was meegekomen ook het graf in. Hij zag en hij geloofde. Wat mooi is dat, hij geloofde meteen. Ze hadden uit de schrift nog niet begrepen dat hij uit de dood moest opstaan. 

Toch gek, als je zo lang met iemand optrekt. Je bent zijn leerling en toch weet je niet wat voor groots er staat te gebeuren. Je hebt het niet begrepen. Je wist niet dat hij moest sterven, maar ook weer op zou staan. Dan hebben wij het maak ‘makkelijk’. Wij weten al wat er gebeuren zal, dat we kunnen vieren dat Jezus voor ons is opgestaan. 

Daarom ook het heldere rood me oranje en geel. Het is feest, we mogen blij zijn. Jezus heeft de dood overwonnen. Het graf en de duisternis konden Hem niet houden. Hij draagt de zegekroon. Jezus overwon!English translation
Jesus overcame the death. The grave and darkness coudn’t keep Him. We have to remember that. Jesus followers saw that the grave was empty. They didn’t know. But when 1 follower saw, he believed. How beautifull is that. They hadn’t understand that He had to die and than rise again. It is more easy for us, becouse we do know that. Jesus won, He wear the win crown. 

Materialen
Bijschrijfbijbel van Jongbloed uitgeverij (NBV). Acrylverf van de Lidl. Zwarte pen van de hema. Washi tape van de Action. Tag die ik heb gekregen van iemand. Potloden van crayola twistables.


1 thought on “Journaling bible: Johannes 20 vers 2 en 9

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: