Vandaag is onze jongste spruit jarig. De dag waar ze al een tijdje naar uitkijkt. Ik zelf iets minder, niet omdat ik niet wil dat ze jarig is. Maar vanaf oktober ben ik elk jaar ontzettend druk. En zo’n kinder verjaardag is toch ook erg druk. Ik schreef deze brief aan haar, voor haar. Want wat is ze mooi, bijzonder en uniek.

6 jaar geleden werd ik jouw mama

Wat weet ik het nog goed. De dag dat je geboren werd. Een donderdag. De avond ervoor samen met opa, papa en je broer naar de MacDonalds. Daarna mocht hij bij opa slapen want we moesten al vroeg in het ziekenhuis zijn. Ik was eerst niet zo zenuwachtig. Het afdelingshoofd kwam zelfs persoonlijk vragen of alles goed was. Tja dat krijg je met een nare eerste ervaring. Maar het was goed.

Op naar de OK om jou te halen

Vanwege die eerste ervaringen hebben we besloten dat het een geplande keizersnede zou worden. Toen kwamen de zenuwen wel, wat als? Maar papa was er ook. Jou papa en hij zorgde dat het goed ging En zelfs toen al was je eigenwijs, er was een vacuümpomp nodig je uit mijn buik te halen. Maar dat mocht de pret niet drukken. De gynaecoloog (echt de beste, een mannelijke, nooit gedacht dat ik dat zou zeggen) zong liedjes en je mocht direct bij me liggen. Je bent niet van mijn zijde geweken. Enkel even toen je onderzocht werd en het blok van de ruggenprik te hoog kwam. Daarna weer heerlijk bij mama. Daar heb ik je 2 dagen gehouden.

birthdaygirl 6 jaar

Het was goed, het is goed

Het was goed, die ervaring. Het heelde wonden. En dat doe jij nog steeds. Ongemerkt, want je weet het niet. Je handje op de mijne. Zachtjes aai je over mijn vingers. Het is goed lieve schat. We hebben elkaar als gezin gekregen, bij elkaar geplaatst met een reden. Wat leer ik veel van jou. Wat zou ik soms graag wat meer zijn zoals jou. Je leert me echt een hoop zonder dat je het door hebt.

Lief meisjes van me

Blijf je lieve, zelfverzekerde eigen ik. Je bent precies goed zoals je bent. Bijzonder gemaakt door Hem. Blijf ontdekken, blijf leren en blijf groeien. Volg je hart naar waar je heen wilt. Kies wat jij belangrijk vind. Maar behoudt je zorgzame kijk op de wereld. Blijf andere kinderen helpen. En blijf je niks van anderen aantrekken. Met die mooie eigenschappen kom je er wel.

Gefeliciteerd lief meisje van mama. 6 jaar mogen we al van je leren en en met je meegenieten. Dat er nog maar veel jaar bij mag komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: