Wat komt er veel op je af in je tienerjaren. Je gaat je afzetten tegen je ouders, misschien zelfs tegen je opvoeding. Je lichaam veranderd, meisje worden ongesteld en jongens krijgen de baard in de keel. Stemmen die overslaan, buikpijn en puistjes in het gezicht. Geen gemakkelijke tijd voor onze tieners. Zeker niet in deze tijd waarin alles onder een vergrootglas ligt en online wordt gedeeld. Waarbij de toetsenbord helden niet meer weg te denken zijn. Gelukkig komen we zo ook veel mooie initiatieven tegen. Over moeder en dochter weekenden bijvoorbeeld. En zo ook dit mooie dagboek in de spiegel. Want kijk jij wel eens in de spiegel? Echt in de spiegel bedoel ik?

In de spiegel - uitgelichte afbeelding

In de spiegel

Misschien heb ik deze ontwikkeling gewoon over geslagen, maar ik vind dit dagboek voor tienermeiden echt geweldig. Het dagboek neemt je mee langs verschillende vrouwen in de Bijbel. Je kijkt naar ze via de spiegel. Om te zien hoe hun haar en make-up zit? Wellicht kom je dat ook wel te weten, maar vooral om te kijken naar hun hart. Want dat is waar het uiteindelijk om gaat. Kijk je mee? Zo ontdek je de weerspiegeling van Gods liefde voor jou en wat je van deze Bijbelse vrouwen kunt leren.

Maria van Magdala

Hoe is in de spiegel opgebouwd? Het boek neemt je 8 weken mee aan de hand van 8 verschillende vrouwen. Het is geschreven voor meiden van ongeveer 12 tot 16 jaar, de echte puberleeftijd dus. De tijd waarin ze gaan ontwikkelen en veranderen van meisje naar jonge vrouw. Er staat elke week 1 vrouw centraal: Lea, Debora, Mirjam, Esther, Maria (de moeder van Jezus) de vrouw die altijd ongesteld is, Maria van Magdala en Tabitha. Er staan ook verschillende thema’s centraal zoals: identiteit, trouwen, respect voor jezelf en andere, wat maakt dat je van waarde bent? Een prachtig dagboek om cadeau te geven aan je dochter met waardevolle lessen.

inhoudsopgave

Met leuke extra’s

Die moeder-dochterweekenden die ik in de inleiding noemde? Die horen dus bij het account over dit boek. Te volgen op instagram onder in de spiegel. Daarnaast kun je de schrijfsters, Willemieke en Willemijn ook uitnodigen als spreker over dit dagboek en de thema’s uit dit boek. Ze hadden dan wel geen TikTok of andere sociale media in de tijd van de vrouwen uit de Bijbel, maar we kunnen wel veel van ze leren. Het boek is inclusief toffe foto’s, luistertips en leuke DIY’s. En dat laatste is natuurlijk super leuk om samen met je dochter te doen. Op een avond of op zondag bijvoorbeeld.

Voorbeeld tekst voor 1 dag

Het boek leest fijn, de stukken zijn niet te lang maar wel duidelijk. Je hebt er wel een Bijbel naast nodig. Leuk om dit dagboek samen met een jongerenbijbel cadeau te geven. De creatieve DIY’s zijn steeds verschillend zoals een vlecht in je haren maken, een gebedenboek maken of met bloemen aan de gang. Zo is er altijd wel iets wat je leuk vind én je kunt ook verschillende dingen proberen. Want er staat uitleg bij met foto’s en soms zelfs een filmpje hoe het moet. Heerlijk om samen aan de gang te gaan.

Specificaties in de spiegel

Auteur: Willemieke Fritzsch en Willemijn de Weerd | Uitgeverij: jongbloed media/ark media | Eerste uitgave: 15 maart 2024 | ISBN: 9789033833663 | 128 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bij Jongbloed Media of klik hier voor bol.com

In de spiegel - Pinterest
footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: