Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord. Journaling bible. Nu schrijf ik zelf wel in mijn bijbel. Ook arceer ik voor mij belangrijke teksten. Maar sommige mensen gaan echt nog een paar stappen verder. Voor de creatievelingen (en want to be creatievelingen) onder ons zou dit wel eens iets super gaafs kunnen zijn. Nieuwsgierig? Lees dan verder.

Mijn super gave studiebijbel ‘het nieuwe leven’ met de
versie van ‘het boek’ als bijbel. Geen geschikt materiaal
voor journaling bible.

Op de blog van Shanna Noel kwam ik het voor het eerst tegen, journaling bible. En wat schrijft zij leuke teksten zeg! Nu is mijn Engels helemaal niet zo goed, ik hou er niet eens echt van om een blog in het Engels te lezen. Alleen haar blogs lees ik eigenlijk altijd wel. Ze weet me op de een of andere manier te pakken. 

Wat houdt journaling bible in?
Heel simpel, lekker kleuren/knippen/plakken/kliederen in je bijbel. Ze gebruikt er een speciale bijbel voor, een journaling bible. Helaas voor mij is deze in het Engels. Dat vind ik echt niet handig. Maar de bijbel ziet er wel super gaaf uit. Het heeft veel ruimte voor extra bijgeschreven tekst. De ruimte is zo groot dat je er echt super gave dingen op kunt maken. 

Wil je weten wat je allemaal kunt maken?
Allereerst kun je even door de blog van Shanna Noel heel scrollen. Daar staan al heel wat voorbeelden op. Ook kun je zoeken op instagram met de hashtag #journalingbible. Kijk hier, hier en hier voor voorbeelden.

Ondertussen ga ik verder met mijn zoektocht naar een mooie Nederlandse versie hiervan. Misschien een idee, als het niet bestaat, om te maken. Of anders meer bekendheid aan te geven. Er zijn een hoop christelijke blogs in het Engels, ook met journaling bible. Nu nog in het Nederlands haha. 

Heb jij een journaling bible? Lijkt het je wat?

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: