Wat een kindje eet is heel verschillend. Zelf vind ik het altijd leuk om te zien wat een kindje van ongeveer de zelfde leeftijd als Luca is nu allemaal eet op een dag. Dus ik dacht, er zijn waarschijnlijk wel meer mama’s als mij. Laat ik eens delen wat Luca nu eigenlijk allemaal eet. Ik kan je vertellen, meneer eet veel.

Het ontbijt van Luca. Broodje jam.

Luca heeft zijn ‘standaard’ eetmomenten. Ontbijt, fruit, lunch, tussendoortje en avondeten. Deze komen elke dag terug en vaak op ongeveer dezelfde tijd. Daarnaast vind hij het helemaal leuk om eten bij ons te komen bietsen. En dat wil hij ook gerust doen als hij net zelf heeft gegeten. Ook als hij dat eten dan net niet op heeft gegeten. Of zelfs als hij gewoon zelf aan het eten is, want wat mama of papa heeft is natuurlijk veel leuker en interessanter. Hij krijgt dit extra eten niet elke dag en niet al te veel. Wat wij eten zit toch vaak wat meer suiker en/of zout en dergelijke in. Dat vind ik voor hem niet helemaal goed. 

Luca wordt vaak rond half 8 ’s ochtends wakker. Ik laat hem dan vaak nog even liggen, hij speelt dan met zijn knuffels Slungel en Phoxy, zodat ik ook even wakker kan worden in bed. Tussen 8 en half 9 gaan we dan lekker ontbijten. Hij krijgt een volkorenboterham met boter en vaak wat beleg erop. Dit varieert niet veel. Hij krijgt appelstroop, jam (op dit moment aardbeien/rabarber van de Albert Heijn) of smeerkaas. We hebben een hele poos terug ook geprobeerd met pindakaas, maar naar mijn mening reageerde hij daar heftig op met hele vieze stink luiers en ontlasting. Voor hem en ons niet heel prettig. Dit krijgt hij dan ook niet meer van ons (en de opa’s en oma natuurlijk). Daarna krijgt hij nog een beetje vanille yoghurt. Ik merkte dat hij gewone melk echt niet zo lekker vond. Het werd een hele strijd om hem dit op te laten drinken en daar had ik geen zin meer in. Ik heb nog geprobeerd om zijn ‘oude’ pepti melk te geven, maar dit wilde hij ook niet meer. Dan lossen we dat zo maar op. 

Ons fruithapje, perzik.


Rond half 10 of 10 uur krijgt hij dan een fruithapje. Dit snij ik gewoon in stukjes. Op dit moment is het vaak peer, nectarine of banaan. Volgens het CB zorgt banaan niet voor verstopping van de darmen, dus dit kan prima. Al vind ik het wel belangrijk dat hij afwisselt qua fruit. Hij krijgt ook wel stukjes appel, maar dit is vaak nog wat te hard voor hem om door te bijten. Mango krijgt hij als dit in de aanbieding is. Hij vind dat erg lekker. Qua fruit vind hij eigenlijk alles wel lekker volgens mij. Hij krijgt hier ook nog een flesje aangelengde appelsap. Wil hij meer dan krijgt hij gewoon nog een flesje. Zo drinkt hij op een ochtend vaak 2 volle flesjes leeg (zo’n 500 ml totaal).

Rond half 12 ga ik samen met Luca lunchen. We eten dan gezellig samen een broodje. Vaak krijgt hij een broodje met boter. Soms krijgt hij dan ook nog een beschuitje met smeerkaas (beschuit van bolletje met smeerkaas) of een stukje worst van mijn boterham. Zo heeft hij wat lekkers en leert hij ook andere dingen eten. Qua drinken krijgt hij bij het eten verder niet. Melk is, zoals ik al schreef, geen succes dus dat hebben we weggelaten. Vaak heeft hij net zijn drinken op of zit er nog een klein beetje in de fles wat we dan lekker op drinken. 

Luca heeft zijn eigen bestek!
Gekregen van mijn oma toen hij geboren was.


Rond half 3 of 3 uur krijgt Luca lekker een rijstwafel. Een gewone ‘grote’ die ik bij de lidl haal. Geen speciale kinderkoekjes meer hier in huis. Hij vindt dit namelijk net zo lekker en eet het met plezier op. Hij krijgt er gewoon 1 en verder niets. Behalve dan nog wat drinken. Hij drinkt hier vaak weer 2 flessen in de middag.

Bij het avondeten eet hij vaak hetzelfde als wat wij eten. Ik kook zoutloos, dus dat is verder geen probleem. Zeker nu hij 1 is kan hij gewoon alles mee eten wat wij ook eten. Het eten pureer is wel voor hem omdat hij met stukjes nog niet wil eten. Stukjes vlees krijgt hij vaak van mij, dit zijn dus wel stukjes waar hij wat langer over doet. Dit gaat gelukkig goed. We proberen wel ook andere dingen, maar vaak krijgt hij het niet weg en kunnen wij het weer uit zijn mond halen. Want eenmaal iets in zijn mond tuft hij dit eigenlijk nooit meer uit. En krijgt hij het niet weg dan wil er vaak ook geen ander eten meer bij in. Is het eten op dan mag hij nog wat water drinken uit mijn beker. Een hoop geknoei en gelach van hem en hij krijgt ook wat water binnen. We blijven oefenen. Na het warme eten, nemen we nog lekker een toetje. Dit is voor hem gewoon weer vanille yoghurt. We eten dit lekker samen op. Ook als hij niet veel warm eten heeft gegeten krijgt hij nog wel een toetje. Ik ga eten niet dwingen. Hij moet alles proeven van mij en een paar hapjes eten. Ik haal wel wat trucjes uit de kast zodat hij toch gaat eten, maar wil hij echt niet dan zal hij wel vol zitten en het niet nodig hebben. 

Toetje, vanille yog

hurt.


Na het warme eten en toetje krijgt hij geen eten meer. Nog wel een flesje appelsap aangelengd met water voor het slapen gaan, maar verder is het dan voor hem mooi geweest. Hij krijgt zo denk ik voldoende van alles binnen.

Wat eten jullie kindjes? Lijkt het een beetje op wat Luca eet of helemaal niet? Laat het weten in een reactie.

Liefs,
M.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: