Op de blog van Gezin op reis kwam ik deze tag tegen. Klik hier om naar de blog te gaan. Ik vind het zelf een erg leuke blog met tips over reizen met kinderen. Erg handig voor ons dus. En ik vond de tag ook erg leuk. Dus toen er stond dat we de tag over konden nemen leek me dat leuk voor mijn blog. Hieronder vind je mijn antwoorden op de 15 reisdilemma’s bedacht door Reisdoc.

1. Zonvakantie / Wintersport

Tijdens de vakantie naar Bergen aan Zee in 2012
Een berg zand midden in een dorpje.

Deze is easy, zonvakantie. Ik ben zo geen wintertype. Ik hou niet van kou, sneeuw en gladheid. Ik wil zon, zee en strand. Voor mij geen wintersport. Nu niet, dan niet, gewoon helemaal nooit.

2. Vakantie aan de kust / vakantie in het buitenland 

Vakantie aan de kust, zeker weten. Al vind ik een stedentripje ook wel leuk op zn tijd. Alleen dan ga ik niet te lang, lang weekend ofzo. En ik zou Luca niet meenemen, want nu hij nog zo klein is vind ik dat niet handig. Ik heb nog wel wat op mijn verlanglijstje staan qua steden. New York wil ik super graag nog een keer heen. Dat wordt dan wel iets langer als een lang weekend haha. En ik wil nog een keer naar Londen met M. Hij is daar nog niet geweest. Ik wel 2 keer, maar vind het echt super leuk daar.

3. Europees eten / Aziatisch eten

Europees eten. Daar hou ik gewoon meer van denk ik. Lekker simpel en makkelijk. Ook op vakantie ja. Al ligt het er wel aan, als je in een all inclusive hotel zit en je hebt lekker aziatisch eten dan kunnen we dat zeker even proeven.

4.  Weg met vriendinnen / weg met partner

Weg met partner. Lekker even de tijd voor elkaar en bij komen van de hectische tijd die zo’n kleintje met zich meebrengt. Hoef ik niet lang over na te denken dus.

5. Actieve vakantie / Luiervakantie

Gewoon een luiervakantie. Ik hou niet van actief doen. Af en toe iets bezoeken of weg gaan vind ik wel leuk. Maar ik hoef echt niet alle dagen actief rond te lopen en wandelingen te maken. Ik wil op vakantie gewoon bijkomen en even helemaal niets moeten doen. 

6. Azië / Afrika

Uhm, ik heb eigenlijk geen idee. Het maakt me ook helemaal niets uit. Het liefst ga ik gewoon met mijn gezinnetje naar Turkije om van het eten, de zon en elkaar te genieten. Maar dat ligt natuurlijk niet in Afrika. Uhm Marokko dan maar? Dat lijkt wel op Turkije toch? Of Egypte?

Barcelona

7. Barcelona/ Rome 

We zijn al eens naar Barcelona geweest en hebben daar toen echt super veel gezien. Mijn zwager leide ons toen rond omdat hij daar woonde. Dus dan kies ik voor Rome. Iets nieuws ontdekken.

8. 3 weken kamperen / 1 week luxe hotel

Moeilijke keuze. Ik denk toch dan 3 weken kamperen. Wel ergens in spanje ofzo hoor. Want ik wil dan wel graag heerlijk weer hebben op een mooie camping. Die ook hele schone douche/toiletgebouwen heeft.

9. Stedentrip/ natuurvakantie

Wij zijn helemaal geen natuur mensen. Ik hou niet van dieren en voor veel insecten ren ik hard weg. Dus doe mij maar een stedentrip. Nix geen natuur voor mij. Al is een mooi park in een stad wel super gaaf. 

10. Wereldreis/ de wereld zien in meerdere keren

Voor mij geen wereldreis. Sowieso vind ik dat niet handig en verantwoord met Luca erbij. Daarnaast trekt het me ook niet zo. Dus dan wordt het de wereld zien in meerdere keren. Al trekt dat me ook niet zo. Ik heb een paar plekken die ik nog graag wil bezoeken en verder. Nee, ik hou het graag bij het vertrouwde. 

11. Nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien 

Uitzicht tijdens vakantie in Turkije in 2012.

Is  nooit meer reizen dan ook echt nooit meer op vakantie? Dat zou wel echt heel jammer zijn. We zijn nu 2 jaar niet ver weg geweest. En keer een midweek naar centerparcs voor dat Luca geboren werd en een weekendje naar centerparcs met Luca. Maar  stiekem mis ik dan toch wel even een lang weekje zonnen en niets doen hoor. Maar om nou mijn vrienden nooit meer te zien? Ik vind het lastig. Ik denk dat ik dan toch ga voor de n

ooit meer reizen.

12. Weg met de auto/ weg met het vliegtuig

Het liefst ga ik weg met het vliegtuig. Dat betekend, als je de goede kant op gaat, vaak lekker weer met zon en aangename temperaturen. Daar hou ik van. Met de auto kun je daar ook wel komen, maar dat duurt zo lang.

13. Backpacken/ cruisen

No way dat ik ga backpacken. Dus dat wordt cruisen. Al voel ik me daar nu nog wel een beetje te jong voor eigenlijk. Of is dat maar een vooroordeel?

14. Alles regelen / op de bonnefooi

Alles regelen. Ik zou er niet tegen kunnen om ergens heen te gaan zonder te weten waar ik terecht kom. Dus op de bonnefooi wordt het niet. Ik wil zeker weten dat het geschikt is voor Luca. En dat het voldoet aan de meeste van onze eisen. Dus lekker zoeken en bespreken van te voren.

15. Roadtrip / op 1 plek blijven

Nu kunnen jullie deze wel raden natuurlijk. Ik blijf lekker op 1 plek. Ik heb nog nooit een roadtrip gedaan. Alleen trekt het me ook niet. Nee, dat is denk ik gewoon niets voor mij. 
 

Uitzicht bij vakantiepark de Eemhof in 2013.

 Wat vinden jullie van deze tag? Als je het leuk vind mag je hem overnemen. Laat je dat dan even weten in een reactie? Dan kan ik hem bij jou ook komen lezen. 

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: