Jullie hebben hier al een aantal van mijn journaling bijbel creaties kunnen zien. Zelf vind ik het erg leuk om te doen en maak dan ook met alle liefde een bijbel voor mijn kinderen. Hoe leuk zou het zijn om dit ook samen met je kind te kunnen doen. En dan op zijn/haar niveau, want de schrijfbijbel is misschien wat te moeilijk nog soms. Gelukkig is daar iets op gevonden. 

Journaling bijbel voor kinderen

In september 2017 is er een nieuwe journaling bijbel uitgekomen. In het Nederlands gelukkig. Want er zijn er veel meer in het Engels, maar zeker voor kinderen is een journaling bijbel in hun moedertaal super fijn. Marjolein Stoové en Linette Trapman hebben dit boek gemaakt en uitgeverij royal jongbloed heeft hem uitgegeven. De bijbel heet: Geef kleur aan je bijbel. Een treffende titel, want er is veel te kleuren. Er is een keus gemaakt uit de verhalen uit de al eerder verschenen jeugdbijbel.

Wat kun je vinden in deze bijbel?

In deze bijbel zijn 28 verhalen opgenomen. Er staat een tekening en een handlettering bij. Deze kan je kind aftekenen en inkleuren. Maar dat is niet het enige. Elke pagina heeft een kantlijn met 8 cm ruimte waar je kind zelf het verhaal kan uitbeelden. Wat ook erg fijn is, is dat het papier in deze bijbel lekker dit is. Dat is ideaal met tekenen en kleuren. In een normale bijbel zijn de blaadjes daar te dun voor. Zeker voor kinderen die soms wat hardhandig kunnen zijn. Het formaat van de bijbel is liggend. Hier is expres voor gekozen zodat de bijbel goed open blijft liggen. Super handig als je creatief aan de slag wilt gaan met de bijbel.

Je kunt de bijbel hier kopen voor 14,95 euro. Kende jij deze bijbel al?

liefs Minke

Fotocredits voor Marjolein. Voor meer informatie over deze bijbel en leuke creaties m.b.t. journaling bible of handlettering kun je op haar site kijken.

3 thoughts on “Journaling bijbel voor kinderen

  1. Interessant. Ik ben nog steeds op zoek naar een goede kinderbijbel (voor mijn dochtertje van 5 jaar). Heb jij nog suggesties? Ik denk dat de bijbel die je beschrijft meer geschikt is voor oudere kinderen?

    1. De precieze inhoudt van dit boek ken ik niet. Maar dit is wel echt om creatief bezig te zijn. Als je echt een (voorlees)bijbel zoekt is de prentenbijbel misschien een goede optie. Er is ook een zoekbijbel (http://mamaminke.nl/2017/03/16/de-zoekbijbel/), waar je wat meer interactief met de bijbel aan de slag gaat. Luca vind dat ook een hele leuke bijbel. Om zelf te lezen voor haar is misschien de kleuterbijbel een leuke optie. De verhalen zijn maar 2 bladzijden lang. Enkele regels om te lezen en er staat een vraag bij. Van de prentenbijbel en de kleuterbijbel komt later nog een stuk online op mijn blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: