Hoera, het is vandaag een super leuke en speciale dag. Alleen weten eigenlijk helemaal niet veel mensen dit. Als je ons privé kent zul je het wellicht nog ergens in je achterhoofd hebben opgeslagen. Ik ga er stiekem vanuit dat de mensen die bij deze heugelijke gebeurtenis aanwezig waren het nog wel weten, maar verder zal bijna niemand dit hebben bedacht. Precies 6 jaar geleden werden Mark en ik aan elkaar verbonden.

Voor eeuwig verbonden

Heel romantisch was het niet. Er was geen aanzoek en eigenlijk was er ook helemaal geen huwelijk. Maar 6 jaar geleden tekenden wij een papiertje voor geregistreerd partnerschap. Eigenlijk was het allemaal heel praktisch. Mark wilde niet trouwen, maar wel alles goed regelen voordat we een huis zouden kopen. We hadden niet het geld om bij de notaris een samenlevingscontract op te laten stellen. Dus opperde ik de mogelijkheid om op maandag, gratis een partnerschap aan te gaan. Dat trouwen doen we later nog wel een keertje.

Iets uitgebreider

Het werd een iets uitgebreider feestje, gesponsord door onze familie. Zo konden de oma’s het nog meemaken. Mijn lieve oma was zelfs mijn getuige (ja die heb je ook nodig bij een partnerschap). We hebben heerlijk gegeten, pannenkoeken. Gewoon precies zoals het bij ons past. Mooi foto’s zijn er gemaakt door mijn zwager. We hadden nette, maar normale kleding aan. Het was zelf zo grappig dat de bode aan ons vroeg of het bruidspaar er al aan kwam. Wij hebben daar heerlijk om gelachen, zij vond het zelf iets minder fijn. Al met al een hele leuke dag, waar ik nog wel eens aan terug denk.

Dat later moet nog steeds komen

We zijn inmiddels nog niet getrouwd en ook dat aanzoek is nog niet geweest. Maar we zijn wel heel gelukkig samen en hebben wel twee prachtige rijkdommen aan ons leven mogen toevoegen. Voordat we trouwen (als hij me dan vraagt) zijn de kinderen een stukje ouder. Dan kunnen zij ook bewust het huwelijk van hun ouders meemaken. Maar we tellen dan wel mooi verder waar we nu mee zijn begonnen. Anders wordt het zo van ja, we zijn nu zoveel jaar samen, hebben zoveel jaar een partnerschap en zijn zoveel jaar getrouwd. Te veel gedoe.

De liefste man, die heb ik

En geloof het of niet, maar de liefste man die heb ik. Mijn man is de liefste die ik me maar kan voorstellen. Hij doet alles voor ons, voor mij en de kinderen. Als ik iets vraag, zoekt hij het uit. Als ik weer eens klaag, zoekt hij stilletjes naar een oplossing. En als ik verdrietig ben probeert hij me weer op te vrolijken. Samen zijn we één, we vullen elkaar aan. Genieten van de kinderen en van tijd samen. Hebben lol samen, maar kunnen ook wel lekker mopperen. Zonder hem ben ik niet compleet. Hij maakt dat ik ben wie ik zijn wil, mezelf!

Lieve schat, ook al zijn we vandaag niet zo veel samen, dat geeft ook niet. Zo hou je een huwelijk geregistreerd partnerschap goed zeggen we altijd, dus dat blijven we dan maar doen! Ik hou van jou!

Ben jij getrouwd of ben je van plan in de toekomst te gaan trouwen?

liefs Minke

1 thought on “Het is vandaag een speciale dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: