Het moment waar wij, op dit moment, naar uit kijken. Nola die gaat praten. Nu weet ik dat het even kan duren en ze dan dus helemaal loskomen. Luca is daar een groot voorbeeld van. Nola laat echter nog steeds een beetje op zich wachten. Wat dat praten betreft dan. Ze weet gewoon heel goed duidelijk te maken wat ze wel en niet wil én wij begrijpen haar goed. Te goed misschien wel. Want als ze we haar niet zouden begrijpen zou ze wellicht wat meer woorden toevoegen aan haar woordenschat. Maar als ze dan gaat praten wil ik dat wel graag kunnen op schrijven. En laat ik van Sofie daar nou een super leuk boekje voor hebben gekregen, kinderpraat. 

Een kinderpraat boekje

Ik kan je bijna horen denken. Is dit nou echt nodig? Zo’n boekje waar je de woordjes en uitspraken van je kindje in gaat schrijven. Ach, waarschijnlijk niet. Dat dacht ik ook. Van Luca heb ik wel het een en ander opgeschreven in schriftjes, bij Nola is dit toch wel een stukje minder. Want ja, ook ik ben een stukje drukker met twee kinderen. Het boekje uit de webshop van mamaabc heeft een aantal voordelen:

  • Je kunt invullen van wie het boekje is, wanneer je bent begonnen en wie het invult. Dat zal ik meestal zijn, maar je kunt dus ook gewoon later beginnen dan bij het eerste woordje. Je zal misschien niet alles meer precies terug kunnen halen, maar je weet vast nog wel een aantal eerste woordjes.
  • Er is ruimte voor foto’s. Nu moet je die dan wel even printen, maar je heb dus ook direct een soort van fotoboekje erbij.
  • We starten met de woordenschat. Want een mede-mama snapt dat dat juist ook heel leuk is. En ze beginnen niet direct in volzinnen te praten natuurlijk. We beginnen met de eerste woordjes, waar je naast de betekenis ook de leeftijd in maanden achter kunt zetten. Daarna komen de leuke woorden met betekenis. Zo noemde Luca zijn oom bijvoorbeeld ome Naise ipv ome Dennis. Hoe hij er op kwam, geen idee. Maar wel superleuk om te onthouden. (oké, die vergeten we nooit meer natuurlijk).
  • Kolommen met lijntjes voor stukjes tekst. Grote, kleine, middelgrote. Voor elk wat wils. En nog steeds ook ruimte voor foto’s. En een datum. Dus je weet nog wanneer je kind het zei en je kunt het allemaal kwijt.

Wat moet ik er nog meer over zeggen?

Eigenlijk, geen idee. Want ik heb alles wel benoemd. Ik ben gewoon positief verrast door dit leuke boekje. De vormgeving is simpel, zwart/wit. Op de pagina waar je foto’s, knipsels e.d. kunt plakken zit een leuke tekening/afbeelding van hartjes. Ook dat is gewoon zwart/wit. Dat past mooi bij iedereen. En je kunt het ook zelf leuk opleuken. Je kunt je kind bijvoorbeeld een tekening laten maken. Elk  jaar 1, of elk half jaar. En dan de voortgang zien. Je kunt iets uitknippen wat hij leuk/mooi vind. Een kaart erbij plakken. Zelf gaan tekenen en de boel voorzien van kleur. Ik zie al een hele hoop leuke creatieve ideetjes voor me.

Waar kun je het kopen?

Je kunt dit leuke boekje in de webshop van mamaabc kopen voor 18,50 euro. Ze heeft nog meer boekjes, bijvoorbeeld kraambezoek of uitstapjes. Er zijn ook kaarten verkrijgbaar of leuke accessoires. Je kunt ook leuke mijlpaalkaarten kopen, niet alleen voor je baby maar ook voor je huwelijk. Er staan nog kaarten in de shop. Kortom, de webshop is zeker een bezoekje waard. Er staat veel leuks in en allemaal in de zelfde zwart/wit stijl. Mooi om alles hetzelfde te hebben voor je kindje bijvoorbeeld.

liefs Minke

2 thoughts on “Kinderpraat, leuke uitspraken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: