In bijna alle huiskamers is hij wel te vinden. De kerstboom. Ik zal eerlijk zeggen dat wij hem ook hebben staan. Een mini dan wel eigenlijk. Vroeger, voordat we kinderen hadden, hadden wij ook een grote. Helemaal vol met slingers, lampjes en ballen. Maar echt, met kinderen vind ik dat dus helemaal niet zo handig. Bij mijn ouders bijvoorbeeld staat meestal wel zo’n grote. Je bent continu bezig met opletten. Maar wat dan?

De kerstboom optuigen

Laat ik maar beginnen met dat ik er gewoon niet zo veel mee heb. Die hele kerstboom. Het kost best veel tijd om het op te tuigen. Bij ons komt hij pas na sinterklaas het huis in, op z’n vroegst 6 december dus. Dan ben ik zelf 3 januari jarig en vroeger was hij dan ook direct weg op nieuwjaarsdag. Die korte periode en dan zo veel werk? Nee niets voor mij. Maar voor kinderen heeft het natuurlijk wel iets. Zo’n kleintje vind ik ook wel gezellig. Neemt niet veel ruimte in en het staat gezellig. Kost ook weinig tijd en meestal staat hij er met mijn verjaardag nog. Maar na 3 koning moet hij wel echt weg.

 

Een andere optie?

Tegenwoordig zijn er meer manieren om je huis leuk aan te kleden met kerst. Je hebt verschillende lampjes, kaarsen, mooie sterren en leuke stolpen met lichtjes en boompjes erin. Allemaal makkelijk neer te zetten. Zo krijg je de kerstsfeer ook wel in huis. Wil je nou toch wel echt een boom hebben staan, maar geen grote boom waar veel werk in zit? Dan kun je opzoek gaan naar andere opties. Je kunt kiezen voor een miniboompje zoals wij. Kunt verliest ook geen naalden zoals een echte boom. Maar er is nog een optie.

Kartonnenkerstboom

Wil je nou echt weinig om handen hebben en toch een soort boom in huis? Kies dan voor een kartonnen kerstboom. Makkelijk neer te zetten en weer op te ruimen. Geen tijd kwijt aan optuigen of opruimen. Hij is in een grote, kleine en eco versie te verkrijgen, dus altijd wel iets dat bij je past. Je kunt ook kiezen uit verschillende teksten, extra leuk dus. En karton leent zich misschien ook wel om samen te knutselen met je kind. Kun je er toch nog een speciale boom van maken. Daarbij is hij ook makkelijk te verplaatsen, ideaal. Ik ga deze optie zeker onthouden voor volgend jaar.

kerstboom karton kerstboom karton

Wat voor kerstboom heb jij staan?

liefs Minke

Foto’s zijn eigendom van kartonnenkerstboom

3 thoughts on “Kerstbomen en meer accessoires

  1. Ik vind de nieuwste alternatieven steeds leuker en leuker worden! Ik zet zelf ook geen boom, wegens plaats gebrek, maar heb wel genoeg andere spulletjes staan om het gezellig te maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: