Stiekem kan ik niet wachten tot Luca wat ouder is. Ik vind koken en bakken namelijk erg leuk. Hoe leuk zou het dan zijn om dit samen met Luca te kunnen doen? En om maar goed voorbereid te zijn heb ik vast wat (kook)boeken voor Luca in de kast liggen. Deze wil ik vandaag met jullie delen. Kijken jullie mee?Allereerst het boek van Maureen du Toit, altijd en overal feest. In dit boek staan recepten per maand, elke maand 1. Want ergens op de wereld is er wel een feest te vieren in de maand. Op de foto staat februari, valentijnsdag. Naast het recept en de bereidingswijze staat er ook wat informatie over de feestdag. Waar het wordt gevierd en waarom het wordt gevierd. Leuk voor je kindje om zo ook verschillende feestdagen te leren kennen. De meeste recepten zijn snoepers, zoals ik dat noem. Taart of koekjes of iets anders lekkers (in februari is het aardbeien met chocolade).  Maar zijn ook recepten voor brood, roti en soep te vinden. Voor in het boekje staat nog wat je nodig heb in de keuken. De tekeningen van Marijke Duffhauss maakt het een leuk boekje voor jong en oud.

Dan heb ik ook nog 2 boekjes van Wickie. Deze kon je sparen bij de EMTE (supermarkt). Helaas hebben wij daar nooit zoveel boodschappen en heb ik dus ook maar 2 boekjes van de serie kunnen sparen. Luca vind deze serie erg leuk op tv en daarom wilde ik graag wat boekjes daarvan. Ik heb nummer 4 en 6 van de serie. Het is een uitgave van studio 100. Nummer 4 gaat over de waterpokken. Het leek me leuk om deze te hebben voor als Luca eens de waterpokken krijgt. Dan kan hij een verhaaltje lezen (of mama voorlezen) waarin Wickie ook de waterpokken heeft. Nummer 6 gaat over de bruisende race. Dat vond ik gewoon een mooie titel en ik moest er nou eenmaal eentje kiezen. Het zijn leuke verhalen met een groot lettertype en mooie tekeningen. Na het verhaal komen de recepten (en daar gaat het in dit artikel eigenlijk om). 

In elk boekje staan 6 recepten. De recepten hebben leuke namen gekregen, oranje ijsberg voor ijs en fruitige snoepstokjes voor een leuke spies uit boek nummer 6. In boekje 4 heb je onder andere de kromelet voor een omelet met lekkere ingrediënten en gemarineerde knotsen voor kippenpootjes. Naast een duidelijk boodschappenlijstje en een duidelijke werkwijze staan er ook tips bij de recepten. Leuk voor je kind. De taal is ook helemaal toegespitst op kinderen. Je kunt je kind in dit geval dus de kok laten zijn en jij de hulp, als hij of zij al kan lezen. Het snijwerk kun je als ouder zelf doen, maar het lezen en de spullen pakken kan heel goed door je kindje worden gedaan.

Het lijkt me super om hier met Luca mee aan de slag te gaan. Sommige recepten kun je al wat eerder maken, zoals de fruitige snoepstokjes. Anders zal ik toch echt nog even moeten wachten tot hij een stuk ouder is. Geduld is een schone zaak zullen we maar zeggen. Ik heb de recepten nog niet beoordeeld of dit haal baar is met een klein budget. Later, als ik met Luca iets heb gemaakt zal ik daar meer over vertellen. Tot nu toe vind ik het erg leuke boekjes, zeer geschikt voor gezinnen en iedereen die van bakken en koken houdt.

Wat vinden jullie van koken en bakken met je kindje? Doe jullie dat graag of kijken jullie er al naar uit? Ik hoor het graag.

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: