De eerste week in het nieuwe jaar zit er weer op. Voor de meeste is de vakantie nu voorbij. Wij mogen nog even genieten van wat extra vrije dagen. Nola mag woensdag weer naar de peuterspeelzaal en Luca mag donderdag weer naar school. Vandaag doen we het dus nog heerlijk rustig aan. Dat mag ook wel want afgelopen week ben ik bijna de hele week half ziek geweest. Ach, als moeder kun je niet ziek zijn. Dus we gingen gewoon door met de plannen die we hadden. Kijken jullie mee?

Nieuwjaarsdag

1 januari

We starten rustig op vandaag. Mark mag weer een ochtenddienst werken dus ik ben alleen met de kinderen. Ik maak een lekker ontbijtje (ze wilden niet een smet oliebol ontbijten!) en dan komt mijn vader nog even langs om gelukkig nieuwjaar te wensen. In de middag doe ik met Luca een spelletje als Nola slaapt. Daarna gaan we nog even wat glas in de glasbak gooien en langs opa, om daarna naar huis te gaan en niets meer te doen. Een goede nieuwjaarsdag dus.

Ziek zwak en misselijktwee en drie januari

Twee januari wordt ik ziek wakker. Juist als Mark zijn nachtdiensten in gaat. Niet fijn en ik vraag of mijn moeder toevallig vrij is. Dat is ze en de kinderen kunnen daar gezellig een dagje spelen. Uiteindelijk blijven ze daar ook slapen. Even goed bijkomen voor deze mama. De volgende dag ben ik jarig en ik wil toch eigenlijk wel naar mijn oma toe. Dat kan gelukkig en daarna haal ik de kinderen op bij mijn ouders. Mark slaapt de hele dag dus daar hoeven we geen rekening mee te houden. In de middag komen mijn schoonvader en de oma van Mark nog even op visite. Toch wat meer een jarig gevoel. Verder doen we het rustig aan.

Even de deur uit
4 januari

Luca is met opa visjes halen voor in het aquarium, papa is boven aan het klussen en Nola wil de deur uit. Ik ben nog niet helemaal opgeknapt maar besluit even naar de bieb te gaan. Daarna nog even wat boodschapjes halen bij de ah. Nola loopt voor het eerst zelf met een karretje. Wat vond ze het leuk en ze hielp super goed. Daarna als verrassing voor de kinderen bij de mac eten. Ze vonden het geweldig. Die blije koppies, daar doe je het voor.

Playmobil bestaat 40 jaar
playmobil1

Wist je dat playmobil al 40 jaar bestaat? Ik sinds afgelopen vrijdag wel. En wat hadden ze er een leuk event van gemaakt. Samen met Luca ging ik even langs. Er waren veel diorama’s met alle playmobil die er is en was. Veel speeltafels voor de kinderen om lekker zelf te spelen. Ideaal om het zo eens uit te proberen. Luca vond het zo leuk. We waren er al vroeg en toen was het nog lekker rustig. Na het eten gingen we weg en toen was het al aardig druk geworden. Luca mocht nog een poppetje uitzoeken (hij wilde wel de brandweerauto maar dat werd me toch wat te duur dus koos hij een brandweerpoppetje uit) en toen gingen we naar huis.playmobil 2 playmobil 3

vrijdag 5 januari

In de middag als Nola wakker is gaat Mark met de kinderen naar de dierentuin. Daar komen ze dan eindelijk geen jungle Jack tegen uit de serie. De laatste waar ze nog mee op de foto’s moesten haha. Ook hebben ze nog wat boekjes gehaald van bamboo Bill. We hebben de serie nu compleet. En mama? Die deed wat klusjes in huis, bedden verschonen en kasten opruimen. Verschil moet er zijn haha.

Het weekend hielden we rustig. Ik ging lunchen met een vriendinnetje die ik al veel te lang niet gezien had. Daarna lekker niets doen thuis en zondag vierden we mijn verjaardag. Toen was ik zo moe dat ik al vrij snel in slaap viel. Op naar een nieuwe week die we rustig kunnen opstarten. Hoe was jullie eerste week in 2018?

liefs Minke

2 thoughts on “Lief dagboek #2: playmobil, vakantie en rustig aan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: