Terwijl ik dit stuk begin over thee, drink ik ook echt een kopje thee. Het is as we speak 27 graden in huis, maar ik hou gewoon van thee. Een echte theeleut kun je mij dus wel noemen. Maar ik gebruik eigenlijk altijd van die zakjes uit de winkel. Het liefst ook de smaak die ik altijd neem en lekker vind. Gewoon omdat ik weet dat die lekker is. Vind dat zo jammer als je dan eens wat nieuws probeert en je het dan niet lekker vindt. Toen ik de mogelijkheid kreeg de thee van theefit te reviewen besloot ik dat maar gewoon te doen. Want wie kan dat beter dan een echte theeleut?

De thee van theefit

De thee van theefit is uniek doordat zij ook goed is voor de gezondheid. De meeste thee soorten schijnen toch stofjes te bevatten die niet geheel gezond zijn. Deze theeën geven een optimale ondersteuning. Dat klinkt natuurlijk allemaal mooi, maar voor mij moet een thee gewoon makkelijk te zetten zijn en goed smaken. Met kinderen om me heen heb ik niet de tijd om eeuwen thee te laten trekken en goed, je begrijpt mijn punt. De thee komt binnen in een mooie gouden verpakking. Het is losse thee, als je het besteld dan ben je je daar bewust van natuurlijk. Ik had daar even niet zo bij nagedacht en moest een oplossing verzinnen om de thee te kunnen zetten zonder zeefje. I did it!

Welke thee test ik?

Van theefit ontving ik de twee nieuwste smaken, Wizzy Wobble en Sparkly Amber. Namen die mij doen denken aan kindertv en een fijn zomerfeest. Maar dat zal wellicht heel persoonlijk zijn. Toen ik had bedacht hoe ik de thee kon zetten zonder zeefje (nu ik dit typ bedenk ik me dat ik ook nog zo’n klein zeefje heb waar mijn oma de warme melk voor de koffie doorheen giet, wie weet kan het daar ook mee) begon ik met Sparkly Amber. Ik verwachtte een frisse smaak die me aan de lente/zomer zou doen denken. Nu vind ik hem wat houterig ruiken en eruit zien. Het is gele thee, zeer zeldzaam omdat het maar op een beperkt aantal plekken in China groeit. Het maken van gele thee is zeer tijdrovend en wordt daarom dus niet zo vaak gedaan. Op de site van fitthee kun je bij elke thee ook lezen wat dit kan doen voor je gezondheid. Leuk om te lezen dus!

To the point, wat vond ik van Sparkly Amber. Niet zo sparkly eigenlijk. Hij deed me denken aan de lammetjesthee die ik vroeger bij mijn oma dronk. Mocht je denken lammetjesthee? Dat is gewone thee (English bled) met melk en suiker. Vroeger vond ik het heerlijk en het wordt ook wel veel door kinderen gedronken. Nu vind ik het niet zo lekker mee. Ik mis bij deze thee de sparkly een beetje eigenlijk. Maar nog steeds een hele lekkere thee.

De Wizzy Wobble, wel lekker?

De tweede thee die ik mocht testen was de Wizzy Wobble. Nu weet ik niet hoe het met jullie zit, maar ik moest direct denken aan Wizzy en Woppy, de kinderserie gemaakt door studio 100. Nu vind ik dat eigenlijk wel een grappig programma, dus voor mij was dat al positief. Deze thee bevat verschillende soorten ingrediënten en ziet er vrolijk uit. Een stuk meer sparkly dus. Dit zit er allemaal in:

  • Gember
  • nootmuskaat
  • koriander
  • kaneel
  • zoet bramenblad
  • rosa peper
  • zonnebloembloesem
  • natuurlijk aroma.

De thee vind ik licht zoetig ruiken en smaken. Een perfecte combi voor mij, want ik hou ook heel erg van zoet. Ik vind hem frisser smaken dan de Sparkly Amber. De thee is wat mij betreft ook zeer geschikt voor de zomer. Ook nu met de warme dagen drink ik rustig deze thee. De Sparkly Amber laat ik toch meer staan voor de winter. Dat kan ook prima, want de thee is goed tot januari 2018. Dus we hebben nog even. Op het zakje staat ook netjes de zettijd vermeld, maar deze kun je ook op de site vinden bij de thee van je keuze.

Hoe zet je thee zonder zeefje?

Denk je nou, ik wil die thee wel graag eens uitproberen maar ik heb geen zeefje. Geen probleem. Op de site kun je een proefzakje bestellen (super handig, dan blijf je niet met zo veel thee zitten als hij niet lekker blijkt te zijn) en thuis pak je gewoon een kant en klaar theezakje. Liefst natuurlijk van thee die je niet zo lekker vind zelf. Die maak je open, gewoon even het nietje losmaken, en dan gooi je de thee in de prullenbak. Nu heb je een leeg zakje die je kunt vullen met deze losse thee. Even in je theekopje hangen, let wel op dat hij er niet invalt. Het zakje is nu natuurlijk wel open. Zelf hou ik niet van hele sterke thee dus deed dit dan ook niet zo lang. Kijk even wat voor jou het lekkerste is. En dan drinken maar!

Ik ben echt heel blij met de Wizzy Wobble thee en ga nu wel opzoek naar een theezeefje. Toch wat makkelijker als ik nieuwe thee aanschaf om die gewoon te kunnen zetten. Maak jij vaak gebruik van losse thee? Had je wel eens van deze thee gehoord? Ik lees het graag in je reactie!

liefs Minke

11 thoughts on “Lovely thee van theefit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: