Bijna iedere ouder kent het wel. De strijd die er soms kan zijn aan de eettafel. Je kind weigert zelfs om maar een hapje te proeven. Je hebt je staan uitsloven in de keuken om wat lekkers te maken en krijgt dan zo’n reactie. Niet leuk natuurlijk. Ook voor je kind niet, want ieder kind wil ook gewoon eten. Nu eet Nola eigenlijk alles wat los en vast zit. Er is maar weinig wat zij niet lust en ze proeft ook eigenlijk alles wel. Tot nu toe dan, met haar 1,5 jaar. Luca is een wat ander verhaal. Eten dat hij voorheen heerlijk vond, lust hij ineens niet meer. Proeven is lastig en de sfeer aan tafel wordt er soms niet leuker op. Wat nu?

Het spel

Brenda en Merel bedachten samen de reis van 5. Dit is een spel dat je met je kind(eren) kunt spelen om zo spelenderwijs nieuwe voedingsmiddelen te kunnen proeven. Je kruipt in de huid van een piraat en kunt zo opdrachten gaan uitvoeren. De opdrachten zijn er voor de verschillende maaltijden van de dag. Zij hopen zo het plezier aan de eettafel weer terug te brengen. Samen met verschillende professionals en bijvoorbeeld ziekenhuizen en het voedingscentrum werd dit spel gemaakt. De fabrikant van monopoly bracht dit spel uit.

Koop hem nu!

Gisteren is het spel gelanceerd in de Efteling. Tijdens de uitreiking van het eerste spel werd het ook al gespeeld door verschillende gezinnen. De ouders zijn enthousiast en de kinderen ook. Het plezier komt inderdaad terug aan tafel. Hoe fijn is het al je kind al gewoon eens een hapje wil proeven van het eten dat je gemaakt hebt?! Als je een moeilijke eter in huis hebt weet je dat dat precies is wat je graag wilt.

Het spel kun je op hun eigen site kopen eigen site kopen voor 49,95 euro. Heb jij een moeilijke eter in huis? Zou je dit spel willen proberen?

liefs Minke

Bron foto’s: Freddie de Roeck

2 thoughts on “De reis van vijf, spelenderwijs leren eten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: