De vakantie duurt hier 6 weken. Inmiddels zijn daar al twee weken van voorbij. Het is dan natuurlijk heel leuk om samen met je kind(eren) leuke dingen te doen. Helaas kost dat soms best veel geld en dat is iets wat wij niet in overvloed hebben. Tijdens de mamachallenge doen we een aantal leuke dingen die niet veel geld hoeven te kosten. Vandaag neem ik jullie mee met een gratis uitstapje. We gaan naar de kinderboerderij!

Kinderboerderij de proosdij en de oude hofstede

Vlak bij ons huis hebben we een kleine kinderboerderij. We kunnen daar lopend naar toe en komen daar dan ook met enige regelmaat. Luca is gek op dieren en er zit een leuke speeltuin bij. Iets verder weg, we moeten echt met de fiets, zit een wat grotere kinderboerderij. Deze is ook iets vaker open, maar we komen er niet zo vaak. Toch is hij erg leuk, veel dieren en ook iets andere dieren dan bij de kinderboerderij waar we wel vaak komen. Ook zijn er veel speelmogelijkheden. Ik besloot met Luca, na een rondje fietsen, daar eens langs te gaan. Wat had hij het naar zijn zin, een geslaagd uitje!

Lekker spelen in de speeltuin

Op de kinderboerderij zelf en naast de kinderboerderij kun je spelen. De speeltuin ernaast is veel met hout en ook veel beschut door de bomen. Heel fijn in de zomer met die felle zon. Het is iets meer gericht op de grotere kinderen, maar Luca vermaakte zich uitstekend. Op de kinderboerderij zelf is het wat meer gericht op de kleinere kinderen. Nola kan zich hier ook uitstekend vermaken. Je kunt er rennen, in een zandbak en er is een glijbaan. Als je de kinderboerderij op gaat is er ook nog een toestel met 3 fietsjes aan elkaar (iemand een idee hoe dat heet?). Luca vond het in ieder geval erg leuk.

Samen dieren kijken

Er was een kleine vlindertuin. De vlinders heb ik niet gezien, maar er liep wel een kat in de tuin en familie pauw kwam ook nog even langs. Er waren varkens, geiten, schapen, koeien, vogels, eenden en herten. De herten lagen overigens een eind weg in de schaduw. Toen we weer naar huis gingen fietsen we daar nog even langs en konden we ze zo nog even zien. Je mag niet bij alle dieren in het hok. Er is wel een knuffelhok met konijnen waar je bij in mag. De hamsters hebben ze liever dat je ze met rust laat. Ook bij de geiten mag je naar binnen, maar de koeien hebben een eigen plek waar je niet in kunt. Je kunt ze wel aaien als ze bij het hek komen staan.

Een leuke uitgebreide kinderboerderij waar we zeker eens vaker langs moeten gaan. Nu Nola wat groter wordt gaat dat ook steeds makkelijker. Er zijn natuurlijk nog veel meer gratis uitjes die je kunt doen. Denk aan de hei, het strand of het bos. Neem wat schepjes, een bal en/of wat eten en drinken mee en je hebt een leuk uitje!

Wat is jullie favoriete gratis uitje?

[checklist-box title=”onderwerpen mama challenge” extraTitle=”” extraUrl=””]

[/checklist-box]

[inlinkz_linkup id=724895 mode=1]

liefs Minke

6 thoughts on “Mamachallenge #1: Gratis uitstapje naar de kinderboerderij de proosdij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: