Sinterklaas is er net en blijft voorlopig ook nog wel even, maar ik ga al vast door naar kerst. Voor kerst heb je een adventsperiode. Super leuk om dan al samen met je gezin (of gewoon zelf) daar al naar toe te leven. Nu Luca wat ouder is en dingen ook meer bewust mee maakt wil ik hier graag zelf ook wat meer mee gaan doen. Het is een mooie en bijzondere tijd. Dat wil ik hem graag mee geven. Van uitgeverij royal jongbloed kreeg ik het boek ‘mijn kerst knutselboek’ en mag ik ook een exemplaar aan 1 van jullie geven.

Winter
De mooiste tijd van het jaar breekt aan zeggen ze dan. Het is maar net hoe je het bekijkt, want ik hou niet van de winter. Luca ook niet, net z’n moeder. Wat dan wel fijn is, is om samen te gaan knutselen binnen. Het is lekker warm en je bent toch bezig samen. Dit boek is daar zeer geschikt voor. Er zitten heel veel kleurplaten in en je kunt een eigen kerststal maken met uitdruk figuurtjes. Super leuk om dat samen te doen en je kunt er daarna ook gezellig mee spelen samen. 


Het boekje
Het boekje heeft wat weg van een kleurboek vind ik. In de kaft zitten de uitdruk figuurtjes om je eigen kerststal te maken. Dan begint het boek met het verhaal over kerst. Het hele verhaal. Niet enkel een stukje van de reis, de geboorte en het volgen van een ster. Het verhaal is ook goed te volgen voor wat jongere kinderen. Mooie tekeningen met korte tekstjes die in een groot lettertype geschreven zijn. Zo kunnen de oudere kinderen het verhaal ook zelf lezen. Er zitten stickers in die je in het boek kunt plakken, maar ook gewoon op een apart vel. Daarna kom je de kleurplaten tegen. Heel veel kleurplaten. De platen zijn in de zelfde stijl opgemaakt als de tekeningen bij het verhaal. Heel erg leuk. 

De kerststal
Dit leek me echt super leuk om samen met Luca te maken. Wij hebben het nu al eerder gedaan, maar hoe leuk is het om op de dag voor kerst of eerste kerstdag samen bezig te zijn. Binnen met de kachel lekker warm, wat drinken en samen een kerststal maken. Helaas vond ik de figuurtjes wat lastig uit te drukken. Zeker als je ze heel wilt houden. Als ze eenmaal in elkaar staan kun je er wel leuk samen mee spelen. Ook deze figuurtjes zijn weer in dezelfde stijl als het hele boekje. Leuk, herkenbaar en heel geschikt voor kindjes vanaf ongeveer 3 jaar.


Winactie
Wil jij ook dit leuke kerst knutselboek winnen? Dat kan, want ik mag 1 exemplaar weggeven. Daarvoor kun je het volgende doen.

Like mijn facebookpagina en laat hieronder een berichtje achter. Ik vind het altijd leuk om te lezen voor wie je mee doet, maar dat is niet verplicht. Laat je een reactie achter dan doe je mee met de winactie, tenzij je aangeeft niet mee te willen doen.

Wil je een extra winkans? Dan kun je me volgen op bloglovin, instagram en twitter. Geef dan even in je reactie aan dat je dit gedaan hebt.

De winactie loopt tot en met 4 december. Op 5 december maak ik de winnaar bekend op mijn facebookpagina. Hou deze dus in de gaten. Mocht ik op 12 december 00.00 uur nog niets hebben gehoord van de winnaar, dan zal er een nieuwe winnaar gekozen worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: