Blogs, ze komen als paddenstoelen uit de grond. Dat snap ik eigenlijk wel, want het is heerlijk om te bloggen. Ik doe het zelf al een tijdje, maar dat was gewoon met ‘huis, tuin en keuken’ spullen. Nu heb ik mijn collega bloggers om hulp gevraagd. Wat zijn nou echte must haves voor bloggers. Met sinterklaas in aantocht en een verlanglijstje dat gevuld moest worden is dat wel fijn om te weten. Zo kan ik misschien nog wat op het lijstje zetten dat heel handig is. 

First things first
Zonder een iets waar je je blog op kunt schrijven kom je natuurlijk nergens. Dus een laptop of dektop/computer is wel handig. Je zou het eventueel ook op een tablet kunnen doen, maar dat vind ik persoonlijk niet handig. Daarnaast is een mobiel, met camera (liefs een beetje goede) en internet, ook wel heel fijn. Zo kun je, als je onderweg bent, alles delen met je volgers op instagram. Linda noemt ook nog evernote om notities te maken. Ik gebruik zelf liever pen en papier, maar dit is een fijne app. Wat ook niet mag ontbreken, een verhaal, creativiteit, inspiratie en lef. Dit is een bijdrage van Aimee. En wat slaat ze daar de spijker mee op z’n kop. Je kunt alles nog zo goed doen, maar als je niet anders en vernieuwend bent komen er toch minder bezoekers. Het verhaal hebben ze al eens gelezen. 

Plannen en gezin
Ik hou van plannen, maar met mijn blog loopt dat nogal eens in het water. Merel geeft aan dat een weekplanner met veel ruimte echt heel fijn is (ze geeft als extra tip dat je deze bij de HEMA goed kunt krijgen). Een rustige werkplek is ook handig. Helaas, daar beschik ik niet over. Al snap ik helemaal wat ze bedoeld. En Merel zegt dat een begripvolle man super handig is. En dat klopt. Zeker als je groter bent en persuitnodigingen krijgt, de spullen die worden opgestuurd en de tijd die je achter je laptop spendeert. Het is best wel veel werk, om een blog goed te onderhouden. 

Plugins, mailadres en zoekmachines
Google is your best friend. Zeker als je een informatief artikel wilt schrijven is dat heel fijn. Zo kun je toch goede informatie vinden zonder direct de bieb in te hoeven duiken. Daarnaast zijn er, volgens mijn collega’s, verschillende pluggins en dergelijk die handig zijn. Zo kwam Linda met Co-schedule. Dat is vast een programma dat je helpt met plannen. Ik ken het zelf niet, maar dat klinkt echt heel fijn. Dat plannen is iets waar ik nu heel erg tegen aan loop. Amy kan niet meer zonder SEO by Yoast, Editorial Calendar en Akismet. Echt, allemaal ken ik ze niet. Maar dat is als ik het goed heb met wordpress ook iets makkelijker dan met blogger. Of ik het er gewoon geen kaas van gegeten. 

Foto’s
Een blog zonder foto’s is als een taart zonder slagroom. En om er allemaal stockfoto’s bij te zetten is natuurlijk niet zo leuk. Dus is het fijn om een goede camera te hebben. Daar heb ik dan ook in geïnvesteerd. Om de foto’s te kunnen bewerken heb je echt niet heel veel talent nodig. Wel pickmonkey. Een gratis programma, met een betaald deel dat ik zelf niet gebruik, op internet. Zo kun je je foto’s best makkelijk zelf bewerken. Een statief is dan ook fijn, zo kun je echt 100% je camera stil zetten. Daarbij is dan ook een afstandbediening fijn geeft Rory aan. Die statief staat op mijn verlanglijstje. 

Je statestieken en social media
Nou, dat is dus best een dingetje. Cijfers tellen wel erg mee als je groter denkt en samenwerkingen zou willen aangaan. En dat is logisch, je krijgt niet zomaar iets thuis gestuurd natuurlijk. Daarvoor kun je google analytics gebruiken. Ik heb het op mijn blog ook draaien. Ik snap het nog niet zo goed, maar het draait en ik kan de unieke bezoekers vinden. Daar gaat het om. Verder is social media ook van belang. Aanwezig zijn op twitter, facebook, instagram, google+ en pinterest is heel fijn voor je blog. Zo wordt je gevonden door nieuwe bezoekers en zij kunnen altijd weer vaste bezoekers worden. 

Dit zijn de spullen, apps, plugins en andere soort support waarvan ik denk dat je heel goed kunt gebruiken. Maar vergeet ook vooral niet lol te hebben, ervan te genieten. Want als je doet wat je leuk vind, werk je nooit een dag in je leven. En vergeet niet een kop thee, zoals Ilse aangaf. Dat is heerlijk tijdens het schrijven. Heb jij nog een must have die mist in dit artikel?

Ik wil mijn collega bloggers bedanken voor de input voor dit artikel!


Uitgelichte foto komt van Creative market

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: