Best cliché of niet? Omdat je het waard bent! Toch is het wel zo. Laat ik maar bij mezelf blijven en het gewoon over mezelf hebben. Ik ben thuisblijfmoeder en dat doet niet veel goeds voor mijn uiterlijk. Vaak trek ik wat makkelijks en iets dat ook vies mag worden aan. Denk aan knoeiende en spugende kinderen. Toch ben ook ik het waard om er mooi en vrouwelijk uit te zien.

Nu na de bevalling heb ik nog best een buikje. Ik ben er niet heel blij mee, maar wel trots dat mijn buik 2 kindjes heeft mogen dragen. En die extra kilo’s? Die raak ik wel ergens weer een keer kwijt. Ik ben nu te druk met genieten van mijn leven, mijn man en mijn kinderen. Via via raakte ik in contact met Kleur en imageconsultant Jeanine Houben. Jullie konden al eerder lezen over haar. Afgelopen vrijdag kwam ze bij mij langs om het over kleding, kleur en mijn leven te praten.

Ik ben blij met mijn leven en blij dat ik thuis kan zijn bij de kinderen. Daarbij wil ik ook niet mezelf vergeten, maar ik zag door de bomen het bos niet meer. In alle hectiek vergeet ik vaak mezelf. De kinderen zien er tip top uit en dan moet ik ook nog even aankleden. Dat is soms nog wel eens te veel gevraagd, laat staan dat ik tijd heb om mezelf op te maken. Ik ben blij als ik schone kleding aan heb en mijn haar in een staart.

Dat doet niet veel goed voor je vrouwelijkheid. Ik zie er niet heel slecht uit, maar het kan echt beter. En als ik geen aandacht besteed aan mijn kleding, hoe zou ik dan overkomen? Als je er verzorgd uitziet laat je zien dat je zelfverzekerd bent. Mensen spreken je daar op aan ”wat zie je er goed uit zeg!”. Daardoor krijg je nog meer zelfvertrouwen. Niet alleen jij voelt je goed, een ander wordt daar ook vrolijk van. Aandacht geven aan je uiterlijk werkt dus niet alleen positief voor jezelf, maar ook voor een ander.

De kosten
Ook met een klein budget kun je er uit zien als een miljonair. En je kunt je dus ook zo voelen als een miljonair. Als we naar buiten kijken en de lucht is blauw, dan ben je vaak al vrolijker dan wanneer de lucht grijs is. Zo werkt het ook met kleding. Grijs en zwart doen weinig voor je positiviteit. Van vrolijke kleuren die goed bij je staan wordt je vrolijk. Daardoor komt er een lach op je gezicht en voel je je beter. Ik vind dat niet zo makkelijk, maar ik heb een paar tips gekregen.

De tips

 • Donkere kleuren absorberen licht. Daardoor valt het niet zo op en het kleedt dus af. Lichte kleuren weerkaatsten licht waardoor de aandacht daar op komt te liggen. Met mijn dikkere buik wil ik daar geen aandacht op hebben dus kan ik beter geen lichte shirts aantrekken. 
 • Een blouse in een soepele stof die net over je broek valt camoufleert je lovehandles. Zo vallen die paar extra kilo’s niet meer op. En het staat vrouwelijk.
 • Vestje of blazer in een heldere kleur geeft vrolijkheid. Dat is wat we willen. Weg met de somberheid in de winter.
 • Heb je toch een mooi setje kleding aan in zwart/grijs kleuren en vind je het wat somber? Een ketting in een knalkleur en lippenstift in een vergelijkbare achte kleur fleurt de boel al een stuk op. 
 • Panty in 40 denier kleed echt niet af! Het maakt je benen voller dan ze zijn. Neem liever een panty in 20 denier. Huidskleur kan, maar alleen in de zomer. In de winter kies je liever voor donkere kleuren. 
 • Zorg dat als de mensen naar je kijken ze jou zien, ze zien dan 1 geheel in kleding. Als je iets opvallends draagt wat niet bij je kleding past neemt dat alle aandacht weg. Blauwe kleding met knal rode schoenen, hebben alleen de schoenen aandacht en wordt jij niet meer gezien. Dat is zo jammer. 
 • Trek een jasje aan met een goede taille. Dat camoufleert ook je buik. Zorg dat het jasje net als het shirt of je blouse net over de rand van je broek eindigt. Dus dat je riem nog onder het shirt verstopt zit. 
 • Stof die soepel en glad is zorgt ervoor dat de kleding niet blijft plakken aan je lijf en zo de aandacht vestigt op delen waar je geen aandacht naar wilt. 
 • Een tuniek met een A-lijn in soepele stof verhult je taille, maar wekt wel de illusie van een taille. Fijn nu ik daar nog wat extra kilo’s heb zitten. 
 • Gooi je lange zwart/grijs grof gebreide vest maar weg, deze doet echt niets voor je vrouwelijkheid. Het brengt geen vrolijkheid en heeft zo ook geen klasse. Het zit vast heerlijk, maar we willen ons ook vrouwelijk en sexy voelen toch?
Wat ik over mijzelf heb geleerd

 • Ik heb een koele huid. Met bijvoorbeeld een appelgroen jasje wordt ik wat geler in mijn gezicht. Met make-up voor een koele huid kun je dit weer wat opheffen (blush en lipstick). Of een goede kleur shirt/sjaal bij je kleding dragen. 
 • Ondanks dat ik geen appelfiguur heb, nu eerst wel even voor een appelfiguur kleding aan doen. Dat verhuld het teveel aan kilo’s. 
 • Robijn rood, paars en roze (donker) zijn goede kleuren voor mij. 
 • Lipstick nummer 7 volumising van de hema staat mooi bij mij!
 • Donkerblauw onder een zwart jasje kan goed en staat mooi! 
 • Appelgroen jasje kan ook in de winter. Ik droeg hem zelf alleen in de zomer.
 • Geen huidkleurige panty als je donkere kleding draagt. Een donker jasje en ‘lichte’ benen zijn niet in balans. Draag je lichte kleding dan kan het wel, omdat dan het beeld wel in balans is.
De doopoutfit 
Inmiddels ben ik opzoek gegaan om de outfit voor de doopdienst van Nola compleet te maken. Ik doe een rokje aan, met een donkerblauwe panty eronder en zwart

e schoenen met hak. Daarop draag ik een donkerblauwe blouse en het groene jasje. Ik draag ook de lipstick die ik hierboven noemde. Dat stond echt zo mooi! Met zo weinig make-up (blush en lipstick) zag ik er direct al gezonder uit. Nu ben ik alleen nog opzoek naar een donker blauwe blouse (marine blauw of nacht blauw) en een blauwe panty. 

Imagoproeverij
Voor jullie heb ik ook iets heel leuks. Jeanine organiseert een imago proeverij. Dat is een workshop waarbij het imago spel wordt gehanteerd. Je gaat kijken naar je huidige imago (hoe kom je nu over?) en je gewenste imago (hoe wil ik overkomen?). Het gaat om positieve feedback en tips, op basis van een imago vraag (een vraag waar je zelf mee aan de slag wilt gaan) om te komen tot jou gewenste imago. En omdat jullie mijn lezers zijn, krijgen jullie van de imago coach te horen wat de beste kleur rood is voor jou. Super leuk omdat er zo veel verschillende kleuren rood zijn, maar niet alles even goed bij je zal staan. De kosten voor deze proeverij zijn 25 euro, omdat je het waard bent! Wel je daar ook bij zijn? Ga dan naar deze pagina om je in te schrijven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: