Het is al weer bijna kerst. Nog snel worden de laatste kerstboodschappen gedaan en het huis op orde gemaakt. Met de adventchallenge leefde ik samen met de andere mama’s en niet mama’s toe naar het moment dat we kerst gaan vieren. Het moment dat we herdenken dat Jezus is geboren voor ons. Wij zullen deze dag naar de kerk gaan. Luca nog bij de oppas, maar over 2 jaar zal hij er misschien ook al bij kunnen zijn. Daarna staat er natuurlijk nog een lekkere maaltijd op de planning.

Met kerst gaat het niet alleen om eten, maar het is wel een leuke bijkomstigheid. Ik hou van lekker eten en vind het leuk om lekker eten klaar te maken. Heel fijn dat M. dit jaar lekker vrij is, zodat ik me even niet met Luca bezig zal houden maar alleen met het eten. Een paar weken terug zat ik te denken wat we nou zouden gaan eten. Met Luca vond ik het wel een beetje lastig. Hij heeft nog lang niet alles geproefd en als het te lang zou duren vind hij dat echt niet leuk. We hebben geen zin om Luca dus heel lang aan tafel te houden. Daar heb ik ons menu dan ook helemaal op aan gepast.

We hebben vooraf stokbrood met kruidenboter. Heerlijk uit de oven, gewoon uit een pak/zak. Niet te veel gedoe en Luca vind stokbrood heerlijk. 

Als hoofdgerecht heb ik een ovenschotel die we al een poos niet hebben gegeten. Met Luca nog nooit denk ik. Het is spinazie met knakworsten en aardappelpuree. Heel simpel, maar erg lekker. Daarbij is dit, denk ik, heel geschikt voor kinderen. Luca vind spinazie erg lekker en knakworsten gaan er ook prima in bij hem. 

Als bijgerecht heb ik een salade van komkommer met appel. Dit vinden we allemaal lekker, al is Luca soms nog niet over uit. Of hij het zal eten is dus de vraag, maar er is verder genoeg.

Dan het toetje, daar houdt Luca zeker wel van. Ik heb gesloten heel simpel een roomtoetje te halen bij de Lidl. Je hebt van die hele goedkope toetjes, kosten 19 cent. Daar is ook een luxere variant van. Deze wil ik graag halen en dan lekker eten met z’n drieen. Luca krijgt dan een eigen toetje, ik vind dat dat wel moet kunnen met kerst.

Ik ben heel benieuwd wat Luca ervan vind. Hopelijk valt het in de smaak.
Wat gaan jullie eten met kerst? Heb je daarbij ook naar je kind(eren) gekeken wat zij graag eten?

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: