De laatste challenge zit er al weer op. Linda bedacht deze challenge en ik vond het super leuk om hier aan mee te doen. Wat bewuster stil staan bij de adventtijd. De tijd van verwachting. De tijd van het toeleven naar de geboorte van Jezus. Echt heel leuk! Ben je nieuwsgierig hoe ik de opdracht van deze week gedaan heb? 

De opdracht van deze week was
 
Ik heb het deze week iets anders aangepakt. De voorgaande weken heb ik elke dag iets anders gedaan. Deze week heb ik ook elke dag wel iets gedaan. Lachen naar de mensen op straat, ook als het regent. We zijn al somber genoeg, het weer is al somber genoeg. Laten we dus iets vrolijker kijken, dan lijkt het allemaal een stuk fijner. Goedemorgen zeggen tegen de man van de daklozenkrant bij de AH voor de deur. Hallo zeggen tegen de mensen die ik tegen kom. 

pakketje 1

Al die dingen doe ik eigenlijk altijd wel. Dus heb ik nu een soort projectje gemaakt. Voor dat ik van deze challenge wist en voor dat ik hier aan mee deed had ik samen met M. besloten om de buurvrouw te helpen deze maand. We wisten alleen niet goed hoe we haar konden helpen. Toen later bleek dat er nog meer mensen hulp konden gebruiken besloten we 2 kleine kerstpakketjes te maken voor onze buren. Daar ben ik deze week dan ook mee bezig geweest. 

Eerst bedenken wat we wilden geven. Omdat het gaat om andere culturen wilden we een neutraal pakket geven zodat we niemand voor het hoofd zouden stoten met eten dat ze vanwege geloof helemaal niet eten. We wilden ook graag beide gezinnen hetzelfde geven, gewoon omdat we dat leuk vonden. Ik weet dat de buurvrouwen allebei van bakken houden dus bedacht ik een pakketje met een recept van Pauline, kaneelcake met appel. Ik heb het recept uitgeprint en de ingrediënten allemaal gekocht. Inpakken is niet mijn sterkste kant, maar ik het heb geprobeerd. 

Pakketje 2.

We hebben de pakketjes afgelopen donderdag bij de buren gebracht. Ze waren beide heel erg blij en vonden het super lief dat we dit gedaan hadden. Bij een buurvrouw konden we direct nog met wat meer dingen helpen, zoeken naar werk was er een van die ik kon doen. We hebben samen haar CV opgestuurd naar mogelijk geschikte banen. Toen heeft M. ’s middags nog even naar haar auto gekeken, omdat deze lekte. Even gekit bij de achterlamp en hopen dat het wat beter is. Al waren de verhalen nog niet heel positief daarover. Misschien kunnen we daar nog iets mee helpen.

Wat ik vooral ook leuk vond om te merken is dat het helemaal niet veel geld hoeft te kosten. Met zo’n pakketje zijn ze al helemaal blij. Het gaat bij hun ook om het gebaar. Dus dat we zelf ook niet rijk zijn hoeft helemaal niet uit te maken. Wij hebben genoeg om rond te komen en hebben meer als deze gezinnen. Dan kunnen wij hen best helpen met een leuk pakketje. Een goede buur is tenslotte beter dan een verre vriend. luidt het gezegde.

Ben je ook zo benieuwd hoe het met de andere is gegaan?Kijk dan even op hun blog. Hieronder kun je ze vinden.
Anita van  mindjoyAstrid van  coole oudersEmy van kaboutertuinnlEve van lookaroundthecorner1
Eveline van eveline secretgifts
Kim van webkim
Laura van lauracollin
Linda van mamaliefde
M Iss Koffieklets misskoffieklets
Marianne van mamarianne
Marjo van mar-joya
Mirella van mirstylez
Nicole van meisje-eigenwijsje
Ruth van  warrelwater
Tamara van crazygreatlife
Veronique van love2beayoungmom

Voor nu geen nieuwe opdrachten meer. De challenge is over. Ik vond het heel leuk om me deze meiden de opdracht te doen. Ook heel leuk om te zien dat heel veel mensen ook de facebookpagina gevonden hebben. Linda heeft echt een hele leuke challege bedacht, bedankt! Voor nu vast hele fijne feestdagen gewenst! Geniet van deze mooie tijd met een hele mooie betekenis in de geboorte van Jezus.

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: