Zoals ik vorige week al zei in het artikel met de review over het chickslovefood kookboek kunnen jullie nu een recept lezen uit het kookboek. Of een recept, niet het hele recept natuurlijk, daarvoor is het kookboek. Hier mijn bevindingen over het recept. Luca was logeren bij opa en oma, dus hadden M. en ik alle tijd voor ons zelf. Ik besloot weer eens wat uitgebreider te gaan koken. Daarbij gebruikte dus een recept van chickslovefood.


De kipt met tomatensaus en groente.

Het werd kip pizzaiola met reseval-frieten. Eerst maar eens even boodschappen doen. Wat hebben we nodig? Voor de handigheid heb ik alle boodschappen bij de AH XL gehaald, normaal ga ik eerst langs de Lidl om te kijken of daar iets te halen is wat goedkoper is dan bij de AH.
2 kipfilets, deze had ik nog in de vriezer liggen.
250 ml tomatensaus met kruiden, dit was iets meer 375 ml en kost 0.96 euro.
4 plakjes salami, een pakje met 10 plakjes kost 1.29 euro.
1 halve bol mozzerella, 0.49 euro.
500 gram rosevalaardappels, deze kon ik niet vinden dus heb ik 1 kilo krieltjes genomen kost 1,95 euro.
olijfolie, had ik nog in huis.
peper, had ik nog in huis.
zout, had ik nog in huis.
1 hand zachte tijm, ik gebruikte gedroogde tijm die ik nog in huis had.
2 tenen knoflook, had ik nog in huis.
Voor de groente haalde ik een zakje italiaanse roerbakmix, kost 1,29 euro.

Totaal koste het ons: 5, 98 euro. En ik heb de dag erna met een restje penne (pasta), restje groente van de avond en de halve mozzerella nog een ovenschotel gemaakt voor mezelf. Was ook erg lekker.

Het recept kost 2,99 pp en is daarmee niet heel goedkoop. Voor een keertje moet dat denk ik kunnen. De andere dagen hebben we ook wat kunnen besparen en zo komt het qua weekbudget ook prima uit. Voor mensen met een lager inkomen is dit, denk ik, ook wel haalbaar. Tenzij er veel extra bijgehaald moet worden wat ik nog in huis had.

De bereiding

De aardappeltjes.

Wat is dit simpel om te maken zeg, hoe fijn is dat. Je hebt de oven nodig en de aardappels moeten wel even voorgekookt worden. Het kost weinig tijd om zelf handelingen te doen. Daardoor heb je tussendoor nog tijd om andere dingen te doen. Ik vond het jammer dat de rosevalaardappelen niet meer aanwezig waren, maar met krieltjes ging het ook heel goed. We hadden meer dan genoeg te eten met 2 personen. Let daar wel op, het recept is voor 2 personen dus als je met meer eet heb je ook meer producten nodig. Naar mijn mening hoef je geen topkok te zijn om dit te kunnen maken. Hopelijk zijn de meeste recepten zo. Met zo’n duidelijk beschrijving kan er bijna niets mis gaan. Voor mij een topper wat ik zeker nog eens zou willen maken weer. Wel jammer dat er geen groente bij zit, die miste ik zelf wel in het recept. Al hebben we dat zo heel simpel op kunnen lossen met roerbakgroente. 

Conclusie
Een makkelijk gerecht om te maken, met een duidelijke beschrijving. Qua prijs iets aan de hoge kant, maar als luxe dinnertje samen met je man zeker de moeite waard. Ook voor de lagere inkomens. 

Zouden jullie zo’n gerecht gaan maken? Vinden jullie het leuk om uitgebreid te koken?

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: