Op de blog van Monique zag ik een video over sensory bottle.  Als je haar filmpje wil zien, klik dan hier. Omdat het zo simpel was en echt heel erg leuk wilde ik het ook graag maken voor Luca. Ik vind het leuk om hem, naast al het andere plastic & geluid speelgoed ook iets anders te geven. Dit leek me daar heel geschikt voor. 

Ik heb twee versies gemaakt van de sensory bottle. Voor degene die niet goed weten wat het is leg ik het nog even uit. Een sensory bottle is eigenlijk gewoon een ontdekkingsfles. Deze fles kun je vullen met alles wat je maar kunt bedenken; macaronie, rijst, water, zand, steentje, knopen, kralen, schelpen, kleurstoffen, stofjes of pluisjes wol. Daarin kun je heel creatief zijn. 

De eerste heb ik gemaakt met macaronie, rijst, kraaltjes, knopen en ik had nog een mini hamertje liggen die ik er ook in heb gestopt. De fles kregen we bij de happy meal van de Mcdonalds. Ideaal om te bewaren en hier voor te gebruiken. Luca kan er lekker mee rammelen en zo veel lawaai maken. Wij moeten dan wel weer opletten voor zwaaiende armen, want hij is daar heel fanatiek in. 

De tweedefles heb ik gemaakt naar aanleiding van een thema, namelijk herfst. Ik vind het leuk om Luca zo spelenderwijs wat te leren. Eigenlijk kan dat nu nog niet echt, maar later als hij wat ouder is zal dat wel kunnen. Ik gebruikte hiervoor een (lege) fles wasverzachter. We zijn samen met opa naar het bos gegaan en hebben van alles gezocht; takjes, kastanjes, wilde kastanjes, eikeltjes, beukenootjes, hulsjes van kastanjes en bladeren. Deze heb ik laten drogen en in de fles gestopt. Wonderlijk genoeg blijft het echt heel goed. Nog geen schimmel of iets te bekennen, dus dat is erg fijn. 

We hebben overigens wel de flesjes dicht gelijmd zodat Luca deze nooit (zeg nooit nooit, maar het is zeer onwaarschijnlijk) zelf op kan krijgen. Gewoon voor de veiligheid, als we even niet goed kijken dat hij niet zomaar iets in zijn mond kan stoppen.

Hebben jullie ook een sensory bottle voor je kindje(s) gemaakt? Wat voor thema of spullen heb je hiervoor gebruikt?

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: