Het laatste boek van bodieboost, bikiniboost, heb ik helemaal doorgelezen. Daarbij ben ik ook langs de weekmenu’s gekomen. In deze blog kunnen jullie mijn review over het boek lezen. Het jammere vind ik dat het in mijn ogen relatief veel geld kost om je aan het hele weekmenu te houden. Dus het ontbijt, de lunch, het avondeten en de tussendoortjes. Maar de recepten die er in staan zijn wel goed en leken mij lekker. Dus dat heb ik even uitgeprobeerd. Lees snel verder.


Voor dat ik het boek van bodieboost had gelezen ontbeet ik altijd met vanillevla en muesli. Heel erg lekker, maar ik had ook vaak snel weer trek. Dat vond ik dan wel weer jammer. Dus besloot ik het ontbijtrecept van week 1 uit te proberen uit het boek bikiniboost. Dat is appel met griekse yoghurt, kaneel en goij bessen (als ik het goed heb). Die laatst heb ik niet in huis, lijken me ook echt niet lekker en heb ik dus ook helemaal weg gelaten. Vandaar dat ik het ook niet weet.

Griekse yoghurt met appel en kaneel.

Je vult een bakje met 250 gram griekse yoghurt. Snij de appel in partjes en die in plakjes en bak deze in olijfolie even aan. Doe dit in het bakje met griekse yoghurt, wat kaneel erbij en je kunt lekker eten. De eerste keer viel me erg tegen. Ik vond de stukjes appel te groot, de smaak van olijfolie in mijn ontbijt echt niet lekker en de hoeveelheid yoghurt was echt way to much. Voor mij dan. Dus ik heb het even wat aangepast. Ook wegens wat tijdgebrek ’s ochtends, want het kost wel even om dit klaar te maken heb ik ook een wat makkerlijkere variant bedacht.

Ik vul een kom met 5 eetlepels griekse yoghurt. De appel snij ik in kleine blokjes en deze doe ik in een koekenpan zonder boter of olie. Ik strooi er wat kaneel over heen en laat het even bakken. De appeltjes worden wat zachter en warm. Het gaat ook heerlijk naar kaneel ruiken. Dit doe ik in de kom met griekse yoghurt en ik kan lekker eten. Mocht ik hier geen zin in hebben dan heb ik nog een ander recept.

Griekse yoghurt met honing en banaan.

Weer vul ik een kom met 5 eetlepels griekse yoghurt. Daarbij doe ik een lepeltje honing. Ik het van de oma van M. een pot ‘echte’ honing gehad, niet die uit de winkel maar van zo’n man. Deze gebruik ik nu. Daar zitten verder geen suikers of iets anders aan toegevoegd. Alleen de honing van de bijen. Dit roer ik door elkaar. Dan doe ik daar een banaan in plakjes bij. Even door elkaar roeren en je kunt heerlijk eten. Ik zit van dit eten wel echt vol. Ook al is het niet 250 gram yoghurt. Ik lunch redelijk vroeg, samen met Luca, dus dat helpt ook wel. 

Nu even het prijskaartje, wat ik wel belangrijk vind. Het moet voor mij namelijk niet ten koste van alles gaan. Griekse yoghurt kost 1,59 euro zowel de goedkoopste bij de AH als bij de lidl. Daar doe ik dan 6 dagen mee. Voor 6 bananen betaal ik 0,99 euro bij de AH. Deze zitten in zo’n plastic zakje. Deze zijn de goedkoopste die ik kon vinden. Kijk wel even in de zak want soms zijn het 4 of 5 bananen. Kaneel had ik nog in huis staan, 0,99 euro AH basic. De pot honing die ik nu gebruik is 4,00 euro. Voor mij dus zelf niet haalbaar om aan te schaffen. Ik zou dan bij de AH de basic variant kopen, 1,18 euro voor 450 gram. Ik gebruik nu appels die we van onze ‘eigen’ boom hebben geplukt. Deze staat bij een boer. Dat kost mij dus niets, de boom zelf is van familie. Bij de AH heb je een voordeelzak van 2,5 kilo voor 2.89 euro (1,16 euro per kilo). Ik koop zelf de appels altijd in de aanbieding.

Eten jullie ook met zuivel je ontbijt of liever een gewone boterham? Laat het weten in een reactie.

Liefs,
M.

2 thoughts on “Ontbijt uit week 1 bikiniboost

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: