De voorkant zoals hij was.

Van uitgeverij Royal Jongbloed kreeg ik de craftbijbel om deze te reviewen. Ik was en ben erg enthousiast over bible journaling en met deze bijbel kunnen we dat in Nederland ook doen. Helaas is het niet zo bekend hier. Ik hoop het door middel van deze review en mijn andere blogs over deze bijbel wat bekender te kunnen maken. Wil je weten wat ik van de craftbijbel vind? Lees dan snel verder.


Het pakket
Je krijgt de bijbel met een leuke omslag en wat extra craft spulletjes erbij. Jammer dat je de omslag niet kunt gebruiken en de bijbel dus gewoon blauw met rode letters is. Het is de bijschrijf bijbel met wat extra spulletjes erbij. Deze spullen vind ik erg leuk, maar niet zo geschikt voor de bijbel. Ik weet niet goed waar en hoe ik ze moet gebruiken. Als iemand een idee heeft, ik hoor het graag.  Om goed te kunnen reviewen heb ik wel een sticker gebruikt, maar dit beviel me niet zo. De sticker was heel moeilijk van het vel los te krijgen. Viel toch wat groot uit en echt toe gevoegde waarde heeft het niet.

Met eigen gemaakte voorkant.

De bijbel
Mooie bijbel, hij is vierkant. Dat is niet heel gangbaar voor een bijbel, maar wel heel handig om in te werken. Er is op de meeste pagina’s veel ruimte om iets te schrijven. Soms is het wat onhandig ingedeeld over de pagina, met kleine stukjes tekst en kleine stukjes schrijfruimte in plaats van 1 kolom tekst en 1 kolom schrijfruimte. Soms is er ook 2 kolommen tekst en 1 kolom schrijfruimte in het midden. Dat is ook handig, omdat je zo van beide kolommen tekst een aantekening kunt maken zonder dat je met pijltjes door de andere kolom heen hoeft te gaan. Al heeft mijn voorkeur toch 1 kolom tekst en 2 kolommen schrijfruimte. 

Het papier

Gebruikte materialen.

Ik heb verschillende materialen gebruikt voor deze review. Zo kon ik goed kijken wat het handigste werkte op de pagina’s. Het meeste drukt wel door, denk aan stiften, inkt (voor stempels) en stabilo pennen. Potloden en wasco blijft gewoon goed zitten en drukt niet door. Met waterverf kun je hele mooie dingen maken (ik blijf oefenen haha), maar daarvan gaat wel je pagina wat krullen(noem je dat zo?) en dit drukt natuurlijk door. Dit is voor mij geen probleem. Wil ik aan de andere kant iets maken dan pak ik gewoon een stuk papier wat ik er overheen plak. Lijm is niet zichtbaar aan de andere kant. Om te voorkomen dat het van de pagina waarop je werkt doordrukt op de pagina die eronder ligt kun je er een a4 papier tussen leggen. Dit heb ik wel gedaan, zodat ik niet meerdere pagina’s zou versieren als ik op 1 pagina bezig was. 

Gebruikte materialen

Conclusie
Ik ben super tevreden over de bijbel. Het formaat is goed voor bible journaling. De pagina’s zijn mooi wit waardoor alles goed uitkomt wat je erop tekent. De craftspullen die bij de bijbel zitten had ik niet zelf gekozen, omdat ik het lastig vind deze te gebruiken. Voor mij hebben die niets met het geloof te maken en het zijn ook geen mooie steentjes die je ter decoratie erop kunt plakken. De extra papieren kaft heet wel teksten die je uit kunt knippen en erin kunt plakken. Die zijn wel handig. Als je de bijbel wilt aanschaffen zou ik de ‘gewone’ bijschrijf bijbel aanschaffen en zelf opzoek gaan naar mooie spulletjes en stickers die je in je bijbel kunt gebruiken. 

Hieronder zien jullie mijn eerste 3 creaties. 

Wat vinden jullie van de craftbijbel? Zouden jullie zo’n bijbel gebruiken? Laat het weten in een reactie.

Liefs,
M.

Dit is een S. bericht. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: