Wij zijn dol op juf Fiep. Misschien ik zelf nog wel meer als de kinderen. Het was een van de eerste boeken die onze oudste leuk vond om te lezen (nog steeds een van de weinige ook). De boeken over juf Fiep worden geschreven door Corien Oranje. Super leuk om te volgen op instagram. Ze is inmiddels al weer 20 jaar schrijver en ik hoop echt dat ze nog even door gaat. Maar Pas op voor de wolf, juf! is dus het nieuwste boek over juf Fiep en haar klas. Het is eigenlijk juf Fiep en een kruising met rood kapje. Super leuk, want onze dochter had het direct door!

Pas op voor de wolf, juf! - uitgelichte afbeelding

Pas op voor de wolf, juf!

Waar dit nieuwste boek over juf Fiep over gaat kun je vast wel raden. Juf Fiep en haar klas komen in pas op voor de wolf, juf! een echte hond tegen. Of is het toch een wolf? Nou ja, het verhaal begint natuurlijk gewoon in de klas. De juf is te laat, maar dat had eigenlijk wel een goede reden. Want ze moest wat spullen halen voor haar oma. Ze is ziek en dat wil ze gaan brengen met de klas. Maar ja, Eef wil toch echt wel graag gewoon leren. Precies doen wat er op het rooster staat. Maar juf Fiep heeft een idee. Onderweg kunnen we ook leren. Dus neem allemaal maar je blad en een potlood mee dan gaan we op weg.

Ze moeten via het bos lopen. Daar gaan ze om zich heen kijken. Het is een super leuke opdracht en die kun je zelf ook doen met je kind(eren). Dat bedacht ik me tijdens het lezen. Maar we hoeven het wiel niet helemaal uit te vinden. Achterin het boek staat ook een leuke opdracht die je samen in het bos kunt gaan doen. Maar eenmaal in het bos gebeurt er iets raars. Er komt een hond aangelopen, maar er is geen baasje te bekennen. Is het dan wel een hond? De kinderen denken dat het een wolf is. Kom, we gaan snel naar oma. Maar wat er dan gebeurd hadden ze niet kunnen bedenken.

inhoudsopgave

Wat doe je als je een wolf ziet?

Het is een super leuk boek om te lezen en gelukkig komt alles ook goed aan het einde van het verhaal. Gebaseerd op de werkelijkheid, of in elk geval deels dan. Want een wolf kun je hier zomaar tegen komen. Er zijn namelijk steeds meer wolven in Nederland. Wat doe je dan als je een wolf tegen komt? In het verhaal kun je het al lezen, maar achterin het boek staan ook tips die je kunt toepassen als je zelf een wolf tegen komt in het bos. Super handig, want ik had het eerlijk gezegd niet geweten wat ik zou moeten doen. Nu dus wel, het is eigenlijk niet zo moeilijk. Gelukkig, anders was ik het al weer vergeten op het moment dat ik een wolf tegen zou komen.

wat erg roept juf fiep

Wat vind onze dochter van juf fiep?

Onze dochter heeft, moet ik eerlijk bekennen, toch een beetje een andere smaak dan ik qua boeken. Maar dit boek vond ze wel erg leuk om te lezen. Ze zit inmiddels in groep 4 en zou eigenlijk boeken op AVI E4 moeten lezen. Pas op voor de wolf, juf! is geschreven op AVI E3 en dus eigenlijk lager dan ze zou moeten lezen. Thuis gaan we echt voor leesplezier en dat hadden we zeker met dit nieuwe boek over juf Fiep. We hebben het in 1 avond uitgelezen (we lezen altijd samen).

grote illustratie

Wanneer je zoon of dochter lezen niet zo leuk en/of best moeilijk vind is het goed om samen te lezen. Verbeter niet alle foutjes die je hoort, soms kan het woord ook prima zoals het gelezen wordt. Alleen wanneer de context/betekenis veranderd wil ik het wel vaak even verbeteren (vergeven en vergeten bijvoorbeeld zijn totaal verschillend of niets en iets). Wat wij doen is beide een bladzijde lezen. Soms lees ik bewust de langere bladzijde en maak dan ergens een foutje. Ze moet namelijk wel meelezen met mij (ik lees iets langzamer als ik normaal zou doen). Zo heeft zij ook de mogelijkheid om mij te verbeteren. De boeken van juf Fiep zijn hier heel geschikt voor. Daarnaast zijn deze ook voor mij als moeder leuk om te lezen, er zit echt een verhaal in met een beetje spanning (gaat het wel goedkomen?).

Pas op voor de wolf, juf! - achterkant

Specificaties Pas op voor de wolf, juf!

Titel: Pas op voor de wolf, juf! | auteur: Corien Oranje | Illustraties: Marja Meijer | uitgeverij: jongbloed media/ columbus | verschenen: 1 maart 2024 | 48 pagina’s | ISBN: 9789085435563 | te koop bij de plaatselijke boekhandel, via jongbloed media en via deze link bij bol.com

footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: