Is de plant als medicijn vergane glorie? Ik denk het niet. We gaan steeds meer terug naar de natuur. En waarom ook niet? We hebben dit van God gekregen om ons te voorzien in alles wat we nodig hebben. Ook als ondersteuning van ongemakken. We zijn alleen verleerd hoe we het moeten gebruiken. Daar helpt het boek van Leoniek Bontje je mee. Plant als medicijn, maak je eigen natuurlijke apotheek.

Snelle oplossing?

Toen ik het boek net in huis had dacht ik dat het een goede aanvulling zou zijn op onze natuurlijke ondersteuning. En dat is hij ook zeker. Maar het is niet een boek dat je helpt als je onderweg iets nodig hebt. Dat je dan even een plant pakt en door kunt. Nee het zijn recepten waar je soms even wat tijd voor nodig hebt. Thuis, in je keuken om te maken. Dat mag de pret niet drukken, maar wel goed om te weten.

plant als medicijn voorbeeld 2

De opbouw van het boek plant als medicijn

Het boek start met een korte inleiding. Daarna krijg je uitleg over een plantmedicijn. Het is zeker geen vervanging voor de medische industrie. Het bestaat naast elkaar en je moet altijd je gezonde verstand gebruiken. Je kunt namelijk wel iets fout doen met het gebruik van planten. Daarna neemt het je mee in basisrecepten en wat je kunt gebruiken bij bepaalde ongemakken.

Wat vind ik van het boek?

De vormgeving van het boek is erg mooi. Ook om gewoon zo ergens neer te leggen. De informatie is duidelijk. Het lettertype en de opmaak van de tekst is verfrissend. Leuk om te zien. Even wennen, voor mij persoonlijk. Maar niet heel vervelend. Al had het wel iets groter gemogen. Maar dat zeg ik vanuit de dyslexie. Kans is dat het boek dan weer veel dikker zou zijn en dat is ook niet altijd prettig. Het is goed te doen, maar met dyslexie wel even je aandacht bij houden.

Plant als medicijn voorbeeld 1

Maak je eigen natuurlijke apotheek

Met het boek plant als medicijn kun je de plant weer gaan gebruiken waarvoor we hem ook gekregen hebben. Lees je goed in, wanneer je het boek hebt. Je kunt wel iets fout doen hiermee en dat is niet wat je wilt. Daar wordt goed voor gewaarschuwd. Ook worden er soms essentiële oliën aan een recept toegevoegd, wat onze oliën er direct bij betrekt. Een prachtig boek vol kennis die niet verloren mag gaan.

ISBN: 9789089898142
Prijs: 24,99 euro
Uitgeverij: Terra/lannoo
Je kunt het boek via deze link voor 24,99 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Plant als medicijn - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: