Wie kent hem niet, Radmilo Soda. De personal trainer van Obese. Ik volg dat programma, als het uitgezonden wordt, altijd graag. Zeker nu ik ook weer bezig ben met mijn eigen gewicht. En om eerlijk te zijn gaat het allemaal niet zo vlot. Die kilo’s eraf krijgen. Toen ik jarig was stond M. samen met Luca in de boekenwinkel om te kijken wat hij voor de kinderen zou halen om aan mij te geven. Luca koos dit boek uit. Geheel onbewust voor hem, maar wat een goede aankoop voor mij.

In het boek wordt je meegenomen op een reis. Of eigenlijk verschillende reizen. Je krijgt een kijkje in zijn leven. Hoe hij vroeger leefde en hoe hij hier kwam. Je leert hoe hij aan kijkt tegen sporten, afvallen en eten. En je krijgt een kijkje hoe het eten zijn weg vind in je lichaam, wat het voor je doet of wat het vooral niet voor je doet. Welk lichaamstype je hebt en wat daar qua voeding en beweging bij past. En aan het einde nog een aantal voedingsschema’s en oefeningen. Ook zijn er nog recepten opgenomen die in de voedingsschema’s terug komen.

Wat heb ik veel geleerd van het boek en eigenlijk zou ik hem gewoon weer eens opnieuw moeten lezen. Wist je dat water uit de kraan ‘dood’water is? En dat je dat ook gemakkelijk kunt aanpassen met een schijfje citroen? Nooit van gehoord. En ik had wel eens gehoord van een peer of zandloperfiguur. Wat ik dan weer niet wist is dat voor alle figuren (ook nog sportlichamen en niet zulke sportlichamen) bepaalde voedingsmiddelen beter zijn dan andere. En bepaalde oefeningen en bepaalde tijd voor de oefeningen beter zijn dan andere. 

Radmilo heeft het ook veel over biologisch eten. Dat is tegenwoordig weer helemaal hip en hot. Helaas is dat ook weer wat prijziger dan ‘gewoon’ eten. Nu halen wij de eieren bij de boer, redelijk biologisch dacht ik. Verder eigenlijk niet. Dat is voor ons gewoon niet haalbaar. Maar we kunnen wel groente en fruit kopen. En als we naar de markt zouden gaan, dan zouden we waarschijnlijk ook nog iets goedkoper uit kunnen zijn. Nu doen we het gewoon met de aanbiedingen uit de supermarkt. 


De oefeningen in het boek zijn ook erg fijn. Er staan namelijk ook een aantal oefeningen voor warming up en cooling down in. Laat ik dat nog wel eens vergeten als ik ga hardlopen. Heel fijn om nu gericht oefeningen te hebben. Er staat ook een lifestyle reset programma in. Dat ga ik zelf niet volgen, al vind ik wel dat je je levenstijl moet aanpakken als je wilt afvallen. Een crashdieet heeft weinig zin als je daarna gewoon weer gaat eten wat je daarvoor at. Dan komen de kilo’s er net zo hard weer aan. De schema’s en illustraties in het boek maken de tekst ook visueel en duidelijk. Die staan bij de oefeningen maar ook gewoon bij de uitleg in het boek. Heel erg fijn voor iemand die visueel is ingesteld. Daarbij is het lettertype heerlijk om te lezen, zeker met dyslexie heb ik daar nog wel eens last van. Dit boek leest gemakkelijk weg.

Het is een combinatie van bewegen, bewust worden en voeden in plaats van vullen. Hoe meer je weet over eten en hoe bewuster je bent, hoe beter je voor je lichaam kunt zorgen. Ook met kinderen is dat handig. De kennis dan, het boek is natuurlijk helemaal niet zo geschikt voor kinderen. De oefeningen en het afvallen is bij kinderen naar mijn mening niet nodig. De kennis van gezond eten dat voed is wel van groot belang. Hoe beter jij dat weet hoe beter je je kind(eren) kunt voeden in plaats van vullen. 

Ik ben heel blij met het boek, een goede keus van Luca. Ik heb de coolingdown oefeningen al een aantal keer gedaan en dat bevalt goed. Ook heb ik al een aantal recepten gezien die me erg lekker lijken. Goede broodvervangers ook, super fijn aangezien ik brood eigenlijk helemaal niet zo lekker vind. Die wil ik dan ook graag eens gaan proberen. Wat zou het toch fijn zijn om eens een echte personal trainer te hebben die je even bij de hand neemt. Al is dit boek een goede start. Die echte trainer, dat moet nog maar even wachten. 

Het boek kost 15 euro en is bij de meeste boekhandels te verkrijgen. 

Kennen jullie het boek van Radmilo? Zouden jullie het boek willen lezen? Ik lees het graag in een reactie. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: