Ik vind het leuk om te koken. Alleen dan vind ik het eigenlijk het leukst om iets speciaals te maken. Die aardappels met groente en vlees kennen we nou we. Vind ik ook minder lekker dan bijvoorbeeld een pasta of ovenschotel. Dus deel ik een recept met jullie dat ik lekker vind. Curry met, deze keer, chinese kool en spekblokjes.


ingrediënten
Curry pasta (ik heb zelf van patak’s).
Kool (gebruik zelf vaak spitskool of chinese kool, net wat er in de aanbieding is of het goedkoopst).
spekblokjes, 300 gram.
Rijst (liefst zilvervliesrijst want dat is beter voor je dan witte rijst, maar daar kan het ook prima mee).
ananasblokjes op sap (ik gebruik AH basic, goedkoopste die ik kon vinden). 

Voor Luca heb ik geen curry pasta erdoor gedaan, dat zou misschien wat te pittig worden.

Hoe maak je het?
Kook de rijst volgens de verpakking.
Terwijl je het water op hebt staan voor de rijst kun je de kool vast snijden en wassen. Dan heb je dat klaar staan voor als je het nodig hebt. Je kunt ook gesneden kool kopen, dan hoef je dat niet te doen en kun je even wachten. Als je rijst kookt kun je de spekblokjes in de pan doen en bakken tot ze kleurtje hebben en krokant zijn. Dan doe je beetje voor beetje de kool erbij. Even roeren zodat het met de spekblokjes mengt. Dan de ananasblokjes erbij, zonder sap. Weer even door elkaar roeren. (Ik heb hier even wat van apart in een bakje gedaan voor Luca zodat hij lekker hetzelfde kon eten als wij.) Dan 2 eetlepels curry pasta erbij. Als dat door elkaar is gemengd nog even laten sudderen. Als de rijst klaar is deze even afgieten. En dan kunnen we eten.

Wat vinden jullie lekker om te maken?


Liefs,
M

Bron: kookboek kook ook budget.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: