Zo, de donkere dagen voor kerst komen er weer aan. Tenminste zo voelt het inmiddels wel. Het is nat en koud buiten. Dat komt wellicht ook omdat ik gewoon echt een zomermens ben. Die zomer van 2018  vond ik dus echt heerlijk. Al ben ik vast een van de weinigen die er zo over denkt. Wat vooral zo lekker is? Het slome leven wat erbij hoort. Niets moet, alles mag. Later naar bed voor de kinderen, lekker spelen met water en mama lekker chillen met een boek of Bijbel in de hangmat bijvoorbeeld. Zie je het al voor je?

Waarom ik een hangmat zou willen

Die hangmat is er nog niet hoor. Dat chillen is er namelijk ook nog niet echt bij. De kinderen spelen in de tuin, dat gaat soms goed en soms wat minder goed. Dat laatste is dan wel iets vaker aan de orde. Dus ik zie het al voor me. Lig ik net lekker met een flesje koud water en een heerlijk boek in de hangmat kan ik er weer uit om een brandje te gaan blussen tussen de kinderen. Dat eruit gaan gaat dan even niet zo goed en ‘plof’ daar lig ik op de grond. Zou mij zomaar kunnen overkomen. Daarbij wordt de meeste ruimte in de tuin nu ingenomen door het voetbaldoel (en het ‘veld’ erachter) van Luca, daar zou ik toch niet zo rustig kunnen liggen ben ik bang.

Om even bij de zomer te blijven, lees hier meer over afvallen tijdens de zomer.

hangmat tuintips pinterest

Hangmat voor kinderen

Hoewel het ook soms door kinderen wat rustiger aan wordt gedaan tijdens die warme zomerdagen, gaan zij het liefst toch gewoon door. Tenminste, mijn kinderen dan. Luca vind het ook met 30+ graden heerlijk om midden op de dag in de tuin (betekend volle zon!) te gaan voetballen. Mij niet gezien hoor, maar hij vind dat geen probleem. Het is dan wel fijn om een plek te hebben waar hij lekker kan chillen en ontprikkelen. Er zijn speciale kinderhangmatten. Er is er zelfs 1 waarvan je de stof van de hangmat ook als speelkleed kunt gebruiken. Een win-win situatie dus. Voor 2 verschillende doeleinden gebruik je 1 kleed/stoel. Of hoe noem je dat dan eigenlijk? Kijk daarvoor even bij hangmatwereld.

Waar haal je dan een hangmat vandaan?

Een tuinset of loungeset is zo gevonden. Je hoeft maar een winkel in te stappen en je ziet ze in de zomermaanden al staan. Ideaal natuurlijk als je er naar opzoek bent. Maar als je opzoek bent naar een hangmat dan wordt het toch wat lastiger. Het enige wat je nog wel ziet is zo’n houten/plastic hangstoel. Maar dat is toch minder relaxt en meer om gewoon te zitten. Op de site van tropilex kun je genoeg inspiratie vinden. Er zijn veel verschillende soorten, ook een familie hangmat. Hoe tof is dat! Er is vast wel iets dat jij (of jullie) mooi vinden. Om het je wat makkelijker te maken laat ik hieronder even mijn top 3 zien. Mijn top 3 is allemaal te vinden bij deze pagina.

hangmat tropilex traditioneel regenboog

Mijn kinderen houden van de regenboog. Ze tekenen hem ook graag en dan vooral in de traditionele kleuren. Deze hangmat mocht daarom ook niet ontbreken. Het zijn trouwens allemaal familie hangmatten. Je bent mama of je bent het niet hé. Ik vind het toch fijn om ruimte voor de kinderen te hebben als ze bij me willen liggen.
hangmat tropilex regenboog refresh

Deze hangmat is een goede tweede. De refresh regenboog. Zullen de kinderen vast ook tof vinden, want ja een regenboog. Altijd goed!
Hangmat tropilex groen

Deze laatste ziet er gewoon heel handig uit. Lijkt me makkelijker in- en uitstappen dan van de andere. Deze was er alleen niet in regenboogkleur. Al vind ik deze groene dus ook echt heel tof. Heel natuurlijk voor in de tuin denk ik.

Nou, laat die zomer maar weer komen. Na een weekje ben ik de regen, wind en kou al weer zat. Heb jij een hangmat in de tuin of zou je dat graag willen?

hangmat instagram Tuintips pinterest

Afbeeldingen zijn eigendom van tropilex. Deze mogen niet zonder hun toestemming worden gebruikt. Dit is een samenwerking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: