De laatste weken hebben wij niet echt gezond gegeten. Fastfood, dat wel (te) veel. Ik was veel weg, laat thuis of at helemaal niet thuis. Soms pas op het laatste moment besloten. Ook wel eens om 16.00 besloten weg te gaan naar mijn oma en dan is koken ook geen optie (ik was dan pas om half 5 bij mijn oma en ik begin meestal om half 5 met koken). Toen ik hoorde dat Nora French een kookboek zou maken met gezond fastfood was ik dan ook heel enthousiast. Daar wilde ik zeker meer over weten. En jullie vast ook, want gezond eten voor het hele gezin dat snel op tafel staat. Wie wil dat nou niet?

Gezond fastfood, kan dat wel?

Dat was het eerste wat ik dacht. Want fastfood is alle behalve gezond toch? En zou het echt zo snel op tafel staan als dat ik naar de mcdonalds ga met de kinderen? Zouden ze het ook echt lekker vinden? Nu ik het boek in handen heb denk ik dat we alle vragen wel met ja kunnen beantwoorden. We hebben nog niet iets kunnen testen, maar deze week staan de snelle tomatensoep (met ballen want soep eet je met ballen volgens Mark) en de zoete aardappelfriet op het menu. Friet en soep, dat moet goed komen dacht ik zo. En het is super makkelijk te maken, misschien kan Luca zelfs wel helpen. Want wat je zelf kookt of bakt eet je toch ook op?

fastfood recept

Is snel dan ook wel echt snel?

Snel is echt snel. De recepten staan ingedeeld in verschillende categorieën. Dat is makkelijk zoeken. Dan heb je per hoofdstuk (ontbijt, salades, soepen, hoofdgerechten, snacks en zoet) dat de recepten op snelheid zijn weergegeven. Dus de snelste eerst en de gerechten die wat meer tijd kosten staan verder naar achteren in het hoofdstuk. Dus heb je echt snel iets nodig dan kijk je gewoon naar de eerste recepten. Voor elke maaltijd is er wel wat te vinden, kijk maar.

ontbijt: een smoothie, á 5 minuten.
Lunch: bananenmuffins met dadel en walnoot, á 10 minuten (en 25 minuten tijd voor de oven) maar deze kun je ook van te voren maken want ze zijn tot 2 maanden houdbaar in de vriezer.
Snack: Chocolate chip cookie á 5 minuten (plus 15 minuten baktijd).
avondeten: lam met knoflook en salade á 10 minuten als avondeten.

Snel kan dus echt heel snel zijn!

fastfood soep

Wat is gezond eten en hoe maak je dat?

Het boek start met de uitleg wat gezond eten is. Hoe Nora daar tegenaan kijkt (kent je oma het als voedsel, is het puur?), wat haar 13 ‘superfoods’ zijn, welke basisingrediënten er veel gebruikt worden in de recepten en die zij in huis heeft plus nog een lijstje met haar 9 favoriete keukenhulpjes. Last but not least staat er ook een weekmenu in om je op weg te helpen. Dus mocht je nou echt niet goed weten hoe en wat je kunt eten dan kijk je gewoon daar. Ontbijt, lunch, snack en avondeten wordt voor een week ingevuld. Hoe je zelf even niet te bedenken wat je gaat koken. Wel zo makeklijk! De recepten zijn glutenvrij dus ook als je geen gluten eet zijn de recepten geschikt. Bij de recepten staan ook icoontjes zodat je snel kunt zien dat het een supersnel recept is (stopwatch), lunchproof (door de lunchbox), foodprepping voor grote hoeveelheden (door een stapel met bakjes) of dat je het kunt invriezen (een ijsstersymbool). Alles om het maar snel te kunnen zien en vinden.

fastfood inhoudtopgave

 

Conclusie

Denk gewoon goed na over wat je eet. Herkend jou oma het als voedsel (mijn oma had echt nog nooit van chaizaad gehoord bijvoorbeeld) zo ja dan kun je het wel eten anders even extra nadenken. Eet niet voorbereid voedsel, daar wordt vaak veel zout aan toegevoegd. De recepten zijn fijn beschreven en echt niet moeilijk. Ik wordt er blij van. Makkelijke, snelle recepten voor het hele gezin. Weg met de ‘slechte’ fastfood en welkom gezond fastfood. Doe je ook mee?

Je merkt het al, ik ben enthousiast. Jij ook? Nora staat van 1 t/m 4 februari op de gezondheidsbeurs. Daar laat ze zien hoe zij dat doet, gezond eten met werk en een hongerig gezin. Je kunt haar ook volgen op site voor allemaal snelle recepten.

liefs Minke

Ik heb dit boek ontvangen van de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet en geef mijn eigen mening weer in dit artikel.

pinterest fastfood

25 thoughts on “Review: Gezond fastfood van Nora French; makkelijke en snelle recepten voor je gezin

    1. Ik vind dat toch altijd lastig met ontdooien. In de koelkast kan hij rustig nog 2 dagen bevroren staan. zeker met stampot. Dus dat is eigenlijk alleen voor mee naar het werk van Mark.

  1. Klinkt lekker. Vooral zoete aardappelfriet. Tomatensoep vind ik eigenlijk alleen echt lekker als er een nachtje vorst overheen is geweest. Maar voor de dagen dat je weinig zin hebt in koken is dit echt ideaal! Chiazaad kende mijn oma nog wel, ze gaven dat altijd aan de kanarie.

  2. Wat een super leuk boek! Wij houden ook van gezond eten, maar hebben echt niet altijd tijd of zin gehad om uitgebreid te koken. Momenteel zijn we op reis dus is het helemaal afhankelijk van wat we onderweg tegekomen. Mochten we ons weer ergens gaan settelen gaan we deze zeker aanschaffen! Leuk! En Lekker! Oh ja en makkelijk ook nog!

    1. Wat gaaf dat jullie nu op reis zijn. Dan ben je inderdaad wel afhankelijk van wat je tegen komt. Het boek is de aanschaf zeker waar. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

    1. Is me zo niet opgevallen. Maar er staan wel recepten in voor alternatieve voor melk die je zelf kunt maken. Ik weet dat de recepten die wij deze week uitproberen geen melk en suiker bevatten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: