Zoals je door de titel van het boek al wel kunt vermoeden draait dit boek om feest. En wie houdt er nou niet van een feestje? Ik zeker wel, ik was dan ook heel benieuwd naar dit boek. In het boek kun je heerlijk recepten vinden voor elk feestje. Een feestje met een zelf gemaakte taart is natuurlijk helemaal leuk.
 
Het boek is opgedeeld in 5 hoofdstukken; lente, zomer, herfst, winter en basisrecepten & -technieken.  De eerste hoofdstukken zijn voorzien van prachtige foto’s. Er zijn foto’s bij de recepten maar ook foto’s van de deelnemers van afgelopen seizoen. 

Doordat de recepten zijn verdeeld per seizoen kun je makkelijk zoeken naar die in een seizoen passen, bijvoorbeeld voor Valentijn of Pasen. Verder staat er o.a. een hele mooie bruidstaart in het boek en ook de tompouce mocht niet ontbreken. Lekkere Hollandse recepten, maar ook Engelse recepten kun je in het boek terug vinden. Sommige recepten zijn voorzien van stap voor stap uitleg, bijvoorbeeld bij de bruidstaart. Heel handig met zo’n grote taart.

Sommige recepten die bij de lente staan kunnen ook heel goed in de zomer en andersom. Als je opzoek bent naar een lekker recept bekijk dan het hele boek en niet alleen naar het seizoen, misschien kun je zelf een leuke aanpassing maken bij een taart met fruit en kan hij zo ook in een ander seizoen passen. Of pak het register erbij, deze is erg duidelijk. Het laatste hoofdstuk geeft je uitleg over basistechnieken en wat basis recepten, voor o.a. bescuitdeeg en meringue. Na het laatste hoofdstuk zit ook nog een sjabloon voor het peperkoekhuisje, hoeven we die niet meer zelf te maken.

Wat vind ik van het boek?
Het leuke is dat de recepten per seizoen zijn ingedeeld, zo heb je een beetje een houvast voor als je iets wilt gaan bakken. Fijn dat er ook een hoofdstuk is met basistechnieken, bakken is voor iedereen. Je hoeft dus niet een gevorderde bakker te zijn voor dit boek omdat de basis ook wordt uitgelegd. Ook leuk om een aantal recepten uit de serie van heel Holland bakt terug te zien komen in het boek. Ik denk dat heel Holland nu nog meer gaat bakken.

Titel
Heel Holland Bakt Feest
Auteur
Linda Collister & Janny van der Heijden
Uitgeverij
Kosmos Uitgevers, 2014
Bestellen
Prijs 19.99 bij bol.com

Dit is een S. post. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: