Weet jij nog hoe het ging in je kraamweek? Helemaal precies weet ik het niet meer, maar ik kan me nog terug halen dat ik vrij weinig beneden kwam. En ik deed ook vrij weinig. Terwijl ik wel graag alles zou willen onthouden. En ik miste toch ook wel een stukje stille tijd met God in deze periode. Al was ik vaak ook druk genoeg met de nieuwe baby die in huis kwam. Bij Nola ging ik ook wel meer naar beneden. Dat was meer voor Luca en Mark dan voor mezelf. Maar tijd voor de bijbel nam ik niet. Gelukkig is daar nu een hele fijne oplossing voor, dit kraamjournal.

kraamjournal inkijkPower to the mama’s kraamjournal

Daniëlle Koudijs is oprichtster van dit mooie platform voor (christelijke)vrouwen. Ze heeft o.a. dit kraamjournal gemaakt. In dit boek kun je 12 weken lang genieten van verhalen, informatie en stille tijd met God. Eigenlijk alles wat je wilt in de eerste periode van je nieuwe rol als mama. Het is allemaal al overweldigend genoeg. Alle nieuwe dingen, je kindje leren kennen en zeker bij een eerste kindje alles voor het eerst meemaken. Heel fijn om dan alles even van je af te kunnen schrijven, het bij God kunnen neerleggen en iets voor jezelf doen.

kraamjournal inkijkExtra’s t.o.v. andere studies

Wat mij aanspreekt bij dit kraamjournal is de diversiteit. Er staan verhalen van kraamverzorgsters in, maar ook van andere mama’s. Informatie over weer aan het werk gaan en ruimte om je eigen ervaringen op te schrijven. Dat alles is verdeeld over 12 weken. De eerste periode waarin de meeste werkende moeders ook thuis zijn. Het is laagdrempelig wat het zo makkelijk maakt. De stille tijd is verwerkt in het boekje onder het kopje ‘bakkie met Hem’. Je hebt niets meer nodig dan dit boek waarin je een bijbeltekst leest en de overdenking erbij staat.

kraamjournal inkijkEen mooi naslagwerk

Nu was dit boek er niet toen mijn kinderen net geboren waren dus dat heb ik niet gedaan. Gelukkig voor mij is het is ook nog goed in te vullen als je al langer geleden bevallen bent, maar je kijk veranderd wel op dingen. Ook zul je misschien niet alles direct meer precies weten. Toch blijft het een waardevol en mooi naslagwerk. Het is daarom uitermate geschikt als kraamcadeautje of (misschien wel beter nog) als cadeautje op een babyshower.

kraamjournal inkijkWat hebben jullie echt gemist om te doen tijdens je kraamperiode?

liefs Minke

Ik heb dit boek gekregen van de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet. Kijk hier voor meer informatie. pinterest afbeelding kraamjournal

10 thoughts on “Review Kraamjournal; de musthave voor iedere mama-to be!

  1. Ik heb niks met het geloof dus wat dat betreft is het niks voor mij maar had wel graag iets gehad om de kraamtijd meer te onthouden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: