Afbeelding review opperdepop

 Inmiddels kun je bij de AH een nieuwe versie van het kookboek opperdepop kopen. Deze kost 9,99 euro en is voor kinderen van 0 t/m 6 jaar. De oude versie kreeg ik voor mijn verjaardag dit jaar en wil ik toch graag laten zien. Daarbij vind ik de voorkant van de nieuwe versie zelf echt niet zo mooi eigenlijk. Ik ben blij met mijn keuze voor dit boek en zal hieronder vertellen waarom.


Afbeelding review opperdepopHet boek staat vol met heldere en duidelijke foto’s en mooie teksten. Het is duidelijk te lezen en het lettertype is ook prettig. De inhoudsopgave staat helemaal voor in het boek en is duidelijk. De hoofdstukken, naast voorwoord, inleiding en index zijn als volgt opgebouwd; 6 maanden, 7-9 maanden, 10-12 maanden, 1-2 jaar, 2-4 jaar en traktaties. Alles heel overzichtelijk. Er zijn 2 indexen opgenomen, 1 op leeftijd en 1 op alfabet. Zo kun je makkelijk iets terug vinden.

Afbeelding review opperdepop De eerste maanden in het boek heb ik overgeslagen omdat Luca al 1,5 was toen ik het boek kreeg. Toch wilde ik hem graag hebben omdat we graag voor een tweede kindje wilde gaan (mocht dat onverhoopt niet lukken dan konden we vast iemand anders er blij mee maken). Een beetje bladeren leert je dat er veel informatie in te vinden is. Met onze 2.0 op komst heel handig, want ook dan wil ik graag weer zelf hapjes gaan maken.

Er staat ook nog veel informatie over de oudere kindjes. Wat hebben ze nodig en wat moet je doen als je kindje bijvoorbeeld niet wil eten. Er is een lijstje met lekkere tussendoortjes die ook nog eens gezond zijn. Daar wil ik, als ik me beter voel, ook wat mee gaan doen. Op dit moment leef ik zelf op junkfood en krijgt Luca dat dus ook veel mee helaas. Straks gaat het roer weer om en gaan we lekker gezond eten.

Afbeelding review opperdepopVanaf 1-2 jaar zijn de gerechten ook gezinsporties. Heel handig, want zo hoef je maar 1 maaltijd te koken. Er staan recepten voor ontbijtjes, lunch, hoofdgerecht en 2 tussendoortjes in. Erg leuk om zo ook eens te iets anders al ontbijt te proberen met Luca. Er staat ook bij aangegeven hoe lang je ongeveer doet over de bereiding, soms ook heel handig om te weten. Er zijn ook gerechten met vis in te vinden, dus voor ieder wat wils.

Bij het hoofdstuk van 2-4 jaar is dit hetzelfde. Fijn ook dat dit wat wordt uitgebreid, maar de gerecht uit het hoofdstuk voor 1-2 jaar zijn ook nog steeds goed bruikbaar. Bij traktaties kun je verschillende kleine hapjes vinden voor bij een feestje. Sommige dingen kun je ook heel goed meenemen als traktatie naar de peuterspeelzaal of school, maar niet alles is daarvoor geschikt.

Afbeelding review opperdepopIk ben echt heel blij met het boek. Heb er ook al wat uit gemaakt voordat ik zwanger werd (en koken nog echt leuk vond haha). Dat viel bij mij wel goed in de smaak en het was niet moeilijk te bereiden. Het enige wat ik jammer vind is dat er niet bij alle gerechten een foto staat. Vind het zelf altijd fijn om te kunnen zien hoe het er ongeveer uit moet zien wanneer het af is. Maar verder vind ik het echt een top boek.

Hebben jullie een van de kookboeken opperdepop in huis? Zou je er 1 willen toevoegen aan je kookboeken?

Liefs,
Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: