Afbeelding creatief in je bijbel

Jullie kunnen vandaag weer een kijkje in mijn bijbel nemen. Ik wil jullie laten zien wat ik bij de tekst van Ruth 1 heb gemaakt. Ruth maakt daar de keuze om met Naomi mee te gaan naar het land waar zij vandaan kwam. Ruth was getrouwd met de zoon van Naomi, maar deze was helaas overleden. Ook de andere zoon van Naomi en haar man waren overleden. Daarom wilde zij terug naar haar geboorteland.


Denk je eens in dat je naar een land moet en naar een Godsdienst die je helemaal niet kent. Wat zou jij doen? Zeker als je schoonmoeder zegt dat je terug moet gaan. Zou jij mee gaan? Ik weet het niet, ik denk niet dat ik dat zou doen. Persoonlijk vond ik het al een grote stap om van mijn geboorteplaats naar de woonplaats van M. te gaan. En dat ligt niet eens zo ver uit elkaar. Daarbij hebben we nu auto’s, openbaar vervoer, telefoons en computers om contact met elkaar te houden.

Ruth geeft keer op keer aan mee te willen. Ze zegt zelfs ‘Uw God is mijn God, Uw volk is mijn volk’. Ik vind dat erg knap. Ze vertrouwd erop dat het allemaal goed komt. Ze vertrouwd op God en zijn plan voor haar. Dat is bewonderenswaardig en ook vandaag de dag kunnen we daar nog wat van leren. Hoe vaak bouwen we geen zekerheden in voor ons zelf, zodat we weten dat het goed komt? 

Afbeelding creatief met je bijbel Ruth

Ik heb voor deze pagina wat washi tape met hartjes gebruikt. Dit vond ik toepasselijk om te benadrukken dat er veel liefde is. Liefde voor God, maar ook voor haar schoonmoeder. Daarnaast heb ik zelf de tekst geschreven en met fine liner overgeschreven. Om de tekst waar ‘uw God is mijn God’ in het geheel aan te duiden heb ik de pijl gebruikt. Deze komt van de hema en is een soort post it. Ik heb nog wat hartjes geponst uit een gekleurd vel. Dit vel kun je in een groot pak bij de hema kopen, de pons heb ik bij de action gehaald.

Hoe kijken jullie naar Ruth en wat zij mee maakt? Ik vind het leuk om te horen hoe andere er tegen aan kijken, laat het weten in een reactie. 

Liefs,
Minke

English translation
What do you think of Ruth? She went with her mother in law to a country she didn’t know to a faith she didn’t know. But she trust on the Lord and that everything will be oke in the end. I think that is very special. I don’t know if I could do that. I moved from my own city tot the city where my husband lived and I thought that was very hard for me. And it was only 15 car minutes away from where I used to live. Now we have the phone and computer and stuff but back then there was nothing. I think it is pretty amazing how she trust the Lord and maybe we can do that more often in our own lifes.

1 thought on “Creatief met de bijbel; Ruth 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: