De voorkant van het boek.

Dat ik van bakken en koken hou weten de meeste van mijn vrienden wel. Ik vind het dan ook erg leuk dat ik het kookboek van Rudoplh’s Bakery mag reviewen. Ik vind de zender waarop het gelijknamige programma wordt uitgezonden erg leuk. Voordat ik mama werd van Luca keek ik het erg veel. Nu wat minder, omdat ik gewoon wat drukker ben. Daarom is dit boek ook heel handig, alle recepten staan in dit boek vermeld met een prachtige foto. Benieuwd wat ik van het boek vind? Lees dan snel verder.

De lijst met materialen.

De omslag van het boek is heel mooi. Een harde kaft, wat ik persoonlijk heel handig vind, met een mooie foto met allerlei lekkers en natuurlijk de hoofdpersoon van het boek, Rudolph zelf. Na het voorwoord en de inhoudsopgave komt het verhaal van Rudolph, zijn levensverhaal. Hoe het allemaal begonnen is. Gewoon leuke achtergrond informatie. Daarna komt een overzicht met de materialen die je nodig hebt, met een uitleg erbij. Heel handig! Vervolgens nog wat tips over het werken met chocolade en gist. Een aanrader om door te lezen.

Duidelijk recept en een mooie foto.

In de inhoudsopgave kun je zien dat het boek opgedeeld is in verschillende categorieën. Er zijn 8 verschillende categorieën met recepten te vinden; koek & koekjes, cakes, feest met kinderen, taarten, hartig, culinaire cadeautjes, desserts en snoeperijen. In elke categorie zijn de lekkerste recepten te vinden met verschillende moeilijkheidsgraad. Dus ook als je nog nooit, of bijna nooit, iets gebakken hebt is dit kookboek iets voor jou. De recepten hebben 1, 2 of 3 sterren, naar gelang de moeilijkheid van het recept. Er staan genoeg recepten met 1 ster in voor de beginnende bakker. Overigens zijn deze recepten ook zeer geschikt voor de gevorderde bakker. Ook de benodigdheden en ingrediënten kun je makkelijk vinden door de gekleurde kolom waarin ze staan vermeld. De beschrijving staat er in stappen naast. Heel overzichtelijk.

Mooie beginpagina’s bij de verschillende categorieën.

Zoals je weet kan er bij bakken en koken ook van alles mis gaan. Zelfs daar heeft dit boek aan gedacht. Er is een hoofdstukje genaamd Eerste Hulp Bij Bak Ongelukken. Daarin staan vragen met het antwoorden, maar ook een oplossing. Heel handig dus als er iets mis gaat om even te bekijken. In de bakkerij op tv zijn een aantal gasten op visite geweest. Daarvan staan er ook foto’s in het boek. En als laatste nog een register, voor als je snel even wat op wilt zoeken. In het hele boek verspreid staan mooie foto’s en leuke versjes. Gewoon leuk om te lezen. De recepten zijn ook allemaal voorzien van mooie foto’s van het eindresultaat, en bij sommige ook nog van bepaalde handelingen in het proces om het te maken.

Conclusie

Een duidelijk register.

Als je van bakken houdt is dit een heel leuk boek. Een boek met veel informatie, mooie foto’s en op het oog lekkere recepten. Ik heb inmiddels een aantal geprobeerd en ze zijn heerlijk. De sterren die bij de recepten staan kloppen wat mij betreft ook. Een recept met 1 ster is echt heel goed te doen. En hoe vaker je een recept maakt, hoe makkelijker het wordt natuurlijk. Daarnaast zijn de recepten overzichtelijk ingedeeld met een duidelijke lijst met benodigdheden en een stappenplan voor het maken van het recept. Bij een echte bakker kan dit boek niet ontbreken in de kast.

Houden jullie van bakken? En wat is jullie lievelingsrecept? Hou  mij blog in de gaten voor lekkere recepten uit dit kookboek!

Liefs,
M.

Dit is een S. bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: