Ik zag deze tag bij een aantal blogs voorbij komen. Toen ik hem zag bij mamakletst besloot ik hem ook over te nemen. Hij is toch wel erg leuk en het is nu toch echt weer die tijd van het jaar. Dus mogen we ons lekker bezig houden met Sinterklaas en kerst en cadeautjes. Super fijn! Maar eerst dus de Sinterklaas Mommy Tag. 

1. Ga je met de kids naar een intocht?
We zijn niet naar de intocht geweest. Mijn moeder was die dag jarig en werd 50. We waren dus al vroeg op pad om er een gezellige dag van te maken. Wel hebben we de intocht op TV gekeken. Luca vond het alleen iets minder interessant als mama en papa. Luca hebben we ook gewoon naar bed gebracht voor zijn middagslaapje, hij heeft dus maar een klein stukje gezien van de intocht. 

Luca krijgt een door opa gemaakte puzzel.


2. Schoen zetten, hoe vaak?

Luca zal dit jaar 2 keer zijn schoen zetten. Hij is nu 16 maanden en maakt het al wat bewuster mee. Het is traditie dat we elk jaar als Sinterklaas voet aan wal zit de schoen zetten bij mijn schoonvader, dus Luca deed gezellig mee. We hebben ook nog zelf een schoencadeautje voor hem gehaald en deze krijgt hij binnen kort. Zaterdag hebben we omgedoopt tot schoenzetdag. De week erna vieren we Sinterklaas met de familie van M. en de week daarna vieren we Sinterklaas met mijn familie. Alle cadeautjes mooi verdeeld voor Luca. We hebben ook nog een groot cadeau die we 5 december aan Luca kunnen geven.

3. Zelf pepernoten bakken?
Dit jaar niet, volgend jaar? Ik heb geen idee. Het is niet zo heel handig om te bakken/koken met een kleine dreumes die continu aandacht wil en samen wil spelen. Dus bak ik alleen als ik dat echt leuk vind en echt graag wil. Pepernoten horen daar niet bij, die koop ik wel in de winkel.

4. Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?
Luca kan natuurlijk niet zelf iets bedenken voor zijn verlanglijstje, maar mama en papa hebben hun best gedaan. We wilden niet te veel kleine cadeautjes voor Luca omdat hij al best veel speelgoed heeft. We hebben daarom een grote doos met Mega Blocks gevraagd bij mijn schoonfamilie. Aan mijn familie hebben we een glijbaan gevraagd voor buiten. Ookal wordt het nu wat minder mooi weer, Luca houdt van buiten spelen en van de glijbaan en schommel. De laatste hadden we al zelf in de tuin staan dus vonden we de glijbaan een mooie toevoeging. We hebben nog wat kleine cadeautjes zelf gekocht om bij beide families te geven, puzzel en een boekje. En we hebben nog een boekje gevraagd aan mijn zusje. We hebben zelf nog een groot cadeau aangeschaft voor Luca, een grote doos Mega Blocks boerderij. Al met al wordt hij weer goed verwent dus.

5. Versier jij je huis met Sinterklaas versiering?
Nee, alleen wat lekkere hapjes zou kunnen. Al vieren we beide keren het feest met een maaltijd erbij. Dus de hapjes kunnen dit jaar misschien ook wel achterwege blijven.


6. Je favoriete sinterklaaslekkernij
Pepernoten! Met stip op!

7. Welke chocoladeletters koop je?
Alleen als iemand op hun lootje zet dat hij/zij een letter wil voor Sinterklaas wordt deze gekocht. We kopen dan de eerste lekker van de naam, als die er is. Is die er niet meer, dan kopen we gewoon een S of P.

8. Sinterklaasfeestje; zelf organiseren of bezoeken?
Maakt me niets uit. Schoonfamilie komt bij ons, maar we hoeven weinig aan voor te bereiden. Dat was makkelijker omdat we het ’s avonds na het werk van iedereen doen. We eten dan gezellig samen en zo kan Luca gewoon naar zijn eigen bed. Mijn familie vieren we bij mijn oma eind van de middag na het werk van M. Op een zondag, dus de overige zijn bijna allemaal vrij. We eten dan weer gezellig samen en ook dan kan Luca weer op tijd in zijn bed liggen gewoon bij ons thuis.

9. Welk sinterklaasliedje wordt bij jou thuis het meest gezongen?
Eigenlijk geen. Luca krijgt daar toch te weinig van mee. Met het schoenzetten zingen we wel sinterklaas kapoentje.

We hebben ook een mooie canvas foto gekregen.

10. Schrijf je Sinterklaas gedichten?
Ja, bij beide families doen we gedichten bij de cadeautjes. Gelukkig vind ik dat niet moeilijk en komt dat helemaal goed. Bij schoonfamilie mag je ook een surprise maken als

je dat leuk vind. Niet aan mij besteed. Dat slaan we dit jaar wegens drukte dan ook maar even over.

11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?
Tot nu toe altijd vlak voor Sinterklaas gedaan. Wel gewoon in de kringloop en op marktplaats gekeken. Maar misschien voor komend jaar toch iets eerder kijken. Of het halen als iets in de aanbieding is.


12. Samen met de kids een Sinterklaas knutselwerkje maken?
Luca kan nog niet knutselen dus dat doen we niet. Misschien als hij wat ouder is.

13. Vind je cadeautjes inpakken leuk?
Het is niet erg om te doen, maar dat ik het nou heel leuk vind? Nee dat ook niet. Maar het moet gebeuren toch. Dus we proberen er wel een eigen draai aan te geven. Vaak komt het er ook op neer dat ik alle cadeautjes in pak die we moesten halen. Geen probleem, laat M. maar lekker met zijn zoon spelen.

14. Met wie vier je pakjesavond?
We hebben bij beide families een avond gepland. Niet op 5 december, maar 28 november en 7 december. De ene keer met mijn schoonvader, 2 zwagers en 2 schoonzusje en wij met z’n drietjes natuurlijk. De andere keer met mijn oma, ouders, zusje en zwager.

15. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes shoppen?
Overal? Ligt eraan wat je nodig hebt. We hebben voor ons dit jaar een puzzel gehaald bij de hema. Deze koste maar 1 euro, super goed schoencadeautje dus. En mijn schoonvader heeft een puzzel gemaakt voor Luca, helemaal zelf. Dat is ook super gaaf en dus nergens te koop.

16. Kijk je samen met je gezin Sinterklaas op televisie?
We kijken het Sinterklaasjournaal. Luca vind het wel leuk om te zien, maar is ook snel weer afgeleid. Ach, dat komt misschien volgend jaar wel om iets beter te volgen.

17. Wat is de leukste herinnering aan Sinterklaas?
Gezellig met elkaar zijn en gedichten lezen waar mensen tijd, moeite en energie in hebben gestoken. Lekker snoepen en eten samen en cadeautjes uitpakken.
 

Zwarte piet18. Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?
Als je dat zelf wil, jazeker. Wij vinden het erg leuk en blijven dat denk ik wel doen. Tenminste zoals ik er nu over denk. Het hoort er voor mij gewoon bij en hoeft helemaal niet heel groots te zijn. Gewoon kleine cadeautjes die iemand graag wil hebben. Gezelligheid samen met vrienden/familie.

19. Wat vind je leuker. Sinterklaas of Kerstmis?
Ik vind beide eigenlijk wel leuk. Ik hou ervan om gezellig met familie bij elkaar te zijn en samen te eten. Ik vind het ook leuk om cadeautjes te krijgen en gezellig gedichten te lezen samen. Al heeft Kerst natuurlijk nog de extra gedachte erbij dat Jezus toen geboren is voor ons. Dat is een mooie gedacht vind ik.

20. Ben je blij als het 6 december is?
Het loopt zoals het loopt. En de tijd gaat altijd net zo snel voorbij. Het is wel zo dat ik nu wat drukker ben met het voorbereiden voor Sinterklaas, gedichten maken en cadeautjes inpakken, maar dat is ook wel weer leuk. En na 6 december is het wel weer een stuk rustiger gelukkig. Dus dan heb ik wat meer tijd voor andere dingen, ook leuk. Ja, ik denk toch dat ik wel blij ben als het voorbij is. 

Wees vrij de Tag over te nemen. Wil je dat in een reactie laten weten? Dan kom ik hem bij je lezen. Wat vinden jullie van Sinterklaas, vieren jullie het ook?

Liefs,
M.

1 thought on “Sinterklaas Mommy Tag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: