Wij liggen veel op ons bed, of meer ik eigenlijk. Vanwege mijn vermoeidheid sliep ik zeker in de baby periodes veel in de middag. Dat is toch fijner in bed dan op de bank. Of ik lag op bed om even te rusten samen met Luca. Dan kom je er pas achter dat een goed matras echt zo veel fijner is. Zeker met kinderen in huis willen we niet slapen als een baby, maar slapen als papa. Want papa slaapt overal doorheen. Dat gaat het beste met een goed matras. Maar hoe vind je nou een goed matras?

Wat voor soort matras wil je

Tegenwoordig worden veel aankopen via internet gedaan. Maar hoe doe je dat met een matras? Ga je voor een traagschuim matras of juist voor een koudschuim matras? Weet je het verschil eigenlijk wel? Ik zocht het even voor je op. Traagschuim vormt zich meer naar je lichaam (als het warm wordt, wordt het zacht en veert minder snel terug) en koudschuim reageert niet op warmte of kou en blijft dezelfde steun en veerkracht bieden. Verder is het eigenlijk van belang dat je weet wat jij fijn vindt. Beide geven comfort en gaan lang mee (zo’n 10 jaar).

Hoe weet je wat je fijn vindt?

Ons matras was zo op en slecht dat we niet meer konden voelen wat voor matras het nou was geweest. Nee, we hadden dat ook niet onthouden eigenlijk. Wel wisten we dat hij nog niet zo oud was, hoogstens een jaar of 4. Toch kozen we ervoor om een nieuw matras te kopen. We sliepen slechter en kregen meer last van pijn in onze rug bij het opstaan. Dat is niet de bedoeling. Met kinderen in huis (en als je chronisch ziek bent) is goed slapen wel echt een prioriteit. En nu mag ook Luca een nieuw matras uitzoeken omdat hij van een peuterbed naar een ‘gewoon’ bed gaat. Voor hem vind ik het nog belangrijker dat hij goed kan slapen.

Waar letten wij op met het uitzoeken van een matras

Met Luca zijn we naar de winkel geweest en daar heeft hij op verschillende matrassen gelegen. Steeds per 2 een keus laten maken, welke vind je fijner liggen? Het is natuurlijk niet ideaal omdat je er maar even op ligt, maar wel een goede indicatie voor het slapen denk ik. Zo kunnen we de eigenschappen opschrijven die hij fijn vindt (een hard matras bijvoorbeeld). En dan kunnen we op internet zoeken waar we die voor een goede prijs kunnen kopen. Want duur is met een matras niet altijd beter. Voor onszelf hebben we een matras via internet besteld waar we een aantal dagen op mochten proefslapen. Voor ons bleek dit een goede keus te zijn.

Hoe wij een goed matras vonden voor Luca

Hoe je een goed matras vindt is voor mij dus vrij simpel. Veel testen in de winkel. Opschrijven welke eigenschappen jij graag wil in een matras en dan opzoek gaan naar de beste koop voor jou. Niet iedereen heeft een even groot budget, via internet kun je soms goede aanbiedingen vinden. En soms kun je proefslapen op een matras als je dat via internet koopt. Dat is ook heel handig omdat je zo beter kunt voelen wat het doet als je er een nacht op hebt geslapen. Hou er wel rekening mee dat je ook last van je rug kunt krijgen omdat je aan het matras moet wennen. Geef het dus zeker even de tijd.

Hoe heb jij een goed matras voor jou of je kinderen gevonden? Slaapt het ook zo fijn als je had verwacht/gehoopt?

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock door Freeograph

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. Lees hier meer over samenwerkingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: